Jouw ervaring telt voor ons
8,9

Cappuccino


Zoek je een koffiemachine die voor jou een heerlijke cappuccino kan klaarmaken? Of het nou gaat om een koffiemachine met stoompijpje, melkslangetje of ingebouwde melkkan, hieronder vindt je alle koffiemachines die een cappuccinofunctie hebben.


Wat is een cappuccino?

De cappuccino is een koffiedrankje dat komt uit Italië en vooral gezien wordt als een kop koffie voor bij het ontbijt. Een cappuccino bestaat in volume uit drie gelijke delen: 1/3 espresso, 1/3 melk en 1/3 melkschuim. Daarnaast zijn er ook varianten met toppings zoals chocoladepoeder of kaneel, maar dit komt niet vaak voor omdat hierdoor de laag schuim een stuk sneller verdwijnt.


Waar komt de cappuccino vandaan?

Cappuccino staat voor Kapuziner Kaffee. De naam is gevormd door verschillende koffiesoorten en komt uit Wenen (Oostenrijk). De inwoners van Wenen drinken hun koffie met warme, maar niet gekookte, melk waarbij er het liefst ook melkschuim ontstaat. De kapucijner koffie kan zijn naam ook danken aan het feit dat de habijt van de kapucijnen, genaamd de capuccio, dezelfde kleur hebben als een cappuccino. In Italië wordt de cappuccino ook wel gedronken in combinatie met een zoet-smakende croissant, de cornetto.


Cappuccino uit de koffiemachine

Bij Plasma-discounter.nl vind je veel espresso volautomaten en andere koffiemachines die voor jou een heerlijke cappuccino kunnen bereiden. Veel van onze koffiemachines zijn in staat een cappuccino klaar te maken. Vaak gaat dit nog met een stoompijpje, maar tegenwoordig hebben veel van deze machines een slangetje die je in een melkpak of aparte melkkan kan doen. Bovendien zijn er ook machines die zelf een geïntegreerde melkbeker hebben. Bekijk hierboven koffiemachines met cappuccinofunctie!

Verder hebben wij ook een Top 10 pagina voor onze koffiemachines. Kijk voor onze beste koffiemachines op onze Top 10 Koffiemachines pagina!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top