Jouw ervaring telt voor ons
9
Geplaatst op 11 juli 2012

Hoe belangrijk is een goede crèmelaag?

Veel mensen denken dat een dikke crèmelaag garant staat voor goede koffie. Helaas is dat onzin. Was het maar zo makkelijk dat je op die manier kan zien hoe goed de koffie is.

Ontstaan crèmelaag

De crèmelaag op je koffie ontstaat uit oliën die afkomstig zijn uit koffiebonen. Omdat het oliën zijn, blijven ze als een laagje boven op je koffie drijven. De kleuren van dit laagje kunnen variëren van hazelnootkleur tot bijna zwart, en ook is de ene keer het laagje schuimiger dan de andere keer.

Soort crèmelaag

De soort crèmelaag die je krijgt, hangt dus af van de koffiebonen die je gebruikt en zal er iedere keer weer anders uitzien. Bij de goedkopere Robustabonen, die meer oliën en vetten bevatten, krijg je een mooiere schuimlaag dan bij de duurdere Arabicaboon. Het idee dat een dikke crèmelaag lekkerdere koffie betekent, gaat hier dus niet op. Koffie gezet van Arabicabonen heeft namelijk een mindere crèmelaag, maar is juist wel weer rijker van smaak.

Laat je dus niet verleiden door het uiterlijk van je kopje koffie zonder deze geproefd te hebben.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top