Jouw ervaring telt voor ons
9
Geplaatst op 07 november 2012

Tips voor het zetten van een goede espresso

Een goede espresso herken je aan de mooie crema laag op de koffie. Deze ontstaat door een juiste verhouding tussen de druk van het hete water en de tegendruk van de koffie.

Goede espresso zet je zo!

-Investeer ten eerste in goede koffiebonen, gemalen koffie of koffiecups. Dit is de basis!
-Gebruik de juiste watertemperatuur, namelijk tussen de 88 en 92 graden.
-Daarnaast moet je ook zorgen voor de juiste druk op de koffie, circa 9 bar.
-Gebruik maximaal zeven gram koffie per kopje en zorg dat het water tussen de 20 en 30 seconden gelijkmatig door de koffie stroomt.
-Gebruik de juiste hoeveelheid voor een espresso. Zo’n 25 tot 35 cc.

Wat je nog meer kunt doen voor een perfecte espresso

-Zorg ervoor dat de koffie precies goed gemalen is. Is de koffie te fijn gemalen, dan gaat het water er nauwelijks doorheen. Is de koffie echter te grof gemalen, dan heeft de espresso maar weinig smaak.
-Reinig het filter van je espressomachine regelmatig. Vuil beïnvloed de smaak van de espresso.
-Verwarm je kopjes voor door ze even onder de warmte kraan te houden. Op die manier hou je de schuimlaag langer vast.
-Tot slot: bewaar je koffie in een koele en droge omgeving. Gemalen koffie is maar beperkt houdbaar.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top