Delonghi ECAM 23450 Silver

"Waarde voor je geld, het voldoet aan je verwachtingen"
Dit product is beoordeeld met een 8
| 72 review(s)

Delonghi ECAM 23450 Silver
  • Delonghi ECAM 23450 Silver

 

Algemene informatie over de Delonghi ECAM 23450 Silver

Uitleg van onze Digitale Verkoper

DeLonghi ECAM23.450.S espressomachine

De DeLonghi ECAM23.450.S espressomachine is eenvoudige te bedienen en geeft informatie overzichtelijk weer via een digitaal display met twee lijnen tekst. Het apparaat heeft een automatisch cappuccinosysteem. Zo bereid je een cappuccino, caffe latte of latte macchiatto met slechts 1 druk op de cappuccinotoets!

Beste uit de Test - December 2012
Best Getest Deze DeLonghi espressomachine is door de Consumentenbond bekroond met de titel 'Als beste getest' in december 2012. Na uitvoerig onderzoek en vergelijkingen met andere producten is besloten dit product het label 'Als beste getest' te geven. Met dit product ben je er dus zeker van dat je kwaliteit in huis haalt.
 
Cappuccinosysteem
Cappuccinosysteem De Ecam 23450 S heeft een gepatenteerd “Automatisch Cappuccinosysteem”. Je hoeft alleen nog maar het koffiekopje onder de koffie- en melkuitloop te plaatsen. Druk op de cappuccinotoets en de espressomachine doet de rest. Resultaat: de perfecte cappuccino.
Koffie voor elkaar
Koffie voor elkaar Net een nieuwe espressomachine gekocht? Meld je dan nu aan bij Koffie voor Elkaar, een nieuwe service aangeboden op Koffiediscounter.nl! Koffie voor Elkaar biedt drie service pakketten aan, waarmee je je nooit meer zorgen hoeft te maken om je volautomaat. Espressoapparaat defect? Binnen 24 uur staan ze voor je deur met een eerste klas leenmachine. Klik hier voor meer informatie over de verschillende diensten van Koffie voor Elkaar!
 
Bonenreservoir
Reinigen Deze DeLonghi espressomachine besciht over een automatisch reinigingssysteem. Druk op de AutoCleantoets en het apparaat reinigt automatisch het cappuccinosysteem d.m.v. een combinatie van stoom en heet water. Wanneer je het melkreservoir hebt gebruik is het aan te raden deze na gebruik weer in de koelkast te plaatsen.
 
Bedieningspaneel
Bedieningspaneel
Dankzij het eenvoudige en efficiënte digitale bedieningspaneel van deze Ecam 23450 S maak je elke soort koffie door het gebruik van slechts 1 knop. Door op de knop te drukken bepaal je de sterkte van de koffie, door er aan te draaien verhoog of verlaag je het volume in het kopje.
 
Specificaties

- eenvoudige bediening: display met 2 lijnen tekst
- automatische cappuccinosysteem: bereid een cappuccino, caffe latte of latte macchiatto met slechts 1 druk op de cappuccinotoets
- hoeveelheden melk en koffie kunnen ingesteld worden
- zeer eenvoudig in te stellen. Personaliseer jouw favoriete espresso zoveel als je zelf wilt
- keuze espresso of lungo, 1 of 2 kopjes, van extra sterk tot extra licht aroma en 3 verschillende temperatuurinstellingen
- instelbare hoeveelheid “mijn koffie”
- LED-lampje verlicht de koffie-uitloop
- het apparaat functioneert zowel met espressobonen als gemalen koffie
- mogelijkheid om 2 kopjes te zetten met slechts 1 maling
- geïntegreerde nieuwe koffiemolen met 13 maalstanden en 150 grams reservoir
- instelbare koffiehoeveelheid van 6 tot 14g en instelbare waterhoeveelheid. – instelbare waterhardheid
- voorwelling
- variabele hoogte-instelling van de uitloopopeningen van 86 tot 142 mm
- automatische uitschakeling en inschakeling van het apparaat
- teller voor het aantal gezette kopjes koffie
- nieuw thermoblock voor het bereiden van een espresso aan een ideale en constante temperatuur
- afsluitbaar bonenreservoir voor het behoud van het aroma
- indicatie koffiedikbakje vol: na 14 kopjes koffie
- uitneembare zetgroep, waterreservoir (1.7 l), melkreservoir en lekbakje
- waterfilter
- automatisch ontkalkings- en reinigingsprogramma
- mogelijkheid om kopjes bovenaan op het apparaat te plaatsen
- energiespaarstand
- aan/uit knop achteraan het apparaat om de stroom volledig uit te schakelen

 

Specificaties over de Delonghi ECAM 23450 Silver

MerkDelonghi
Maximaal aantal kopjesNiet van toepassing
Type kanZonder kan
Pad-/CapsulesysteemNee
DruksysteemPomp
Materiaal behuizingKunststof
Geïntegreerde koffiemolenJa
TijdklokJa
KopjeswarmerJa
WaterfilterJa
Aroma schakelaarNiet van toepassing
Type schermLCD
MelkschuimerPompsysteem
Prijs 649
Verkrijgbaar via www.plasma-discounter.nl
Voorraad status Niet op voorraad
 

Garantie Delonghi ECAM 23450 Silver

Webpage garantie-delonghi is niet gevonden.
 

Lees de ervaringen van voorgaande klanten die de Delonghi ECAM 23450 Silver al hebben gekocht

 
17-03-2014
stars
9/ 10

Delonghi ECAM 23450

De levering vond keurig binnen de beloofde tijd plaats.De machine ziet er schitterend uit en de gebruiksaanwijzing is zeer duidelijk, zodat de fabrieksinstellingen ,welke overigens prima smakende koffie aflevert, gemakkelijk naar eigen wens kunnen worden aangepast. De koffie is lekker heet en de cappuccino smaakt heerlijk.
05-12-2013
stars
9/ 10

Delonghi ECAM 23450 Silver

Pracht van een toestel en een heel goede en snelle service van koffiediscounter. Ik ben Belg en was eerst een beetje bang om dit toestel via internet in het buitenland te bestellen. Maar ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen want binnen de 25 uur werd dit toestel aan huis geleverd. Wat het toestel betreft heb ik tot nu toe nog geen minpunten gevonden. Ook de cappuccino is nog steeds overheerlijk.Ik moet er wel bij vermelden dat wij een ontkalker in huis hebben. Ik lees regelmatig negatieve reviews over koffietoestellen.En deze zijn volgens mij meestal te wijten doordat het toestel niet goed wordt onderhouden. Voor mij krijgt dit toestel een dikke 9 op tien. En ook de site en service van koffiediscounter.nl krijgt van mij een dikke 9 op 10.
27-11-2013
stars
9/ 10

DeLonghi ECAM 23450 Silver

Wij zijn zeer tevreden met deze machine. Cappuccino is eenvoudig te maken en de koffie is super. Ook het schoonmaken van het apparaat gaat met minder `gedoe` dan onze vorige machine.
Sinds 26 oktober in ons bezit. Het is een mooi en degelijk apparaat met bescheiden afmetingen.
27-11-2013
stars
9/ 10

delonghi ECAM 23450 silver

Ja,wat kan ik hierover vertellen.Ik heb diverse espresso apparaten gehad maar deze slaat alles.
Zo makkelijk en simpel te bedienen met een 1e klas espresso of cappuccino en de overige mogelijkheden werkelijk top.
Dit apparaat heeft werkelijk alles en is mooi van design en slank op het aanrecht.Groot waterreservoir en zowel voor bonen als gemalen koffie ideaal.Wat ook fijn is dat alles goed schoon te maken is met een handomdraai en weinig demonteren van delen en wat natuurlijk belangrijk is dat ik goed geinformeerd ben bij Coronel door zeer vakkundig personeel die tijd voor je uitrekken .De keuze daar is reuze,voor iedere beurs wat. Je voelt je daar ook meteen thuis en dat is vandaag te dag heel belangrijk.Nogmaals mijn complimenten
27-11-2013
stars
2/ 10

maalgraad

De koffie is best goed. Maar ik heb regelmatig problemen met de maalgraad. Inmiddels komen er (na 2 jaar) alleen nog maar hele kleine beetjes koffie uit. Iedere keer krijg ik de melding dat de koffie te fijn gemalen is. Dat is nu al een jaar zo maar dat ging na een kwartiertje spoelen enz. enz. wel goed. Inmiddels helpt niets meer.
30-10-2013
stars
9/ 10

Heerlijke cappuccino

Met deze koffieautomaat heerlijke cappuccino zonder moeite. Schoonhouden gaat gemakkelijk. Prettig in gebruik. Wel veel ontkalken; 3x in zo'n 5 weken.
29-09-2013
stars
9/ 10

Delonghi ECAM 23450 Silver

Sinds een maand deze koffiemachine in gebruik. Heel erg tevreden. Makkelijk in onderhoud en geeft wel (in een eerder review staat dat hij dit niet doet) aan wanneer de koffiebonen bijgevuld moeten worden.
Voorheen een dure Bosch en een dure Siemens gehad maar deze doet er absoluut niet voor onder.

Kortom heel tevreden !!
27-09-2013
stars
1/ 10

Aankoop Delonghi ECAM 23450 Silver

Miskoop
Op 30 augustus 2013 kochten wij een ECAM 23450 S.
Na de eerste ontkalkingsbeurt (10 september 2013)schuimde het apparaat geen melk meer op. Na overleg met de TD van Delonghi werd afgesproken dat er een monteur langs komt. Die komt pas op 30 september 2013. Voor zo'n duur apparaat dat slechts 10 dagen in gebruik is geweest vind ik dit schandalig. Kennelijk heeft Delonghi maar 1 monteur voor heel Nederland in dienst.
Eep.

Beste,

Heeft u de melk de dop van de melkkan al goed gereinigd met melkreiniger?
Hopelijk kan dit het probleem oplossen.

Koffiediscounter
24-09-2013
stars
9/ 10

Delonghi ECAM 23450s

We hebben deze koffiemachine ruim een maand en zijn zeer teveden.
Er is een ruime keuze tussen verschillende koffiesterktes, voor cappuccino weinig of veel schuimmelk. Zeer compact en handig in gebruik. Het toestel geeft steeds weer als er iets moet gebeuren vb water bijvullen, ontkalken,... wel spijtig dat er geen melding komt als de koffiebonen bijna op zijn. Dat moet je zelf in de gaten houden.Het enige nadeel is dat ik de koffie nu thuis het lekkerst vind en op een andere plaats niet meer zo graag koffie drink:)
23-09-2013
stars
10/ 10

revieuw

Makkelijk apparaat, staat mooi op het aanrecht. Goed en makkelijk schoon te houden.
Zijn heel blij met deze aankoop.
14-09-2013
stars
8/ 10

Delonghi ECAM 23450

Prima apparaat, geen spijt van.
Henk
09-09-2013
stars
9/ 10

Delonghi ECAM 23450

Door een blikseminslag waren er diversen apparaten in ons huis kapot, waaronder ook onze Jura C5!
De Jura heeft altijd prima dienst gedaan, maar is helaas erg duur in aanschaf en ook het onderhoud ( 1x in de 1.5 jaar ) € 150,00 excl. verzendkosten.
Daarom maar eens wat gezocht op internet. Op internet kwam ik al snel bij Koffiediscounter.
De keuze was enorm, wat ik zelf als prettige heb ervaren zijn de uitleg en filmpje op deze website. Bijna bij iedere koffiemachine staat een filmpje, hierdoor heb ik wel beter een bewuste keuze kunnen maken. Besloten om dit keer voor een DeLonghi ECAM 23450 gaan. Het apparaat heb ik nu bijna een maand en hij bevalt prima. De Cappuccino die uit deze machine komt is helemaal toppie, makkelijk in gebruik en je hoeft er zelf bijna niets voor te doen, alleen melk in de houder te doen. Een kind doet de was!! Het afstellen van de gewone kopjes koffie is ook makkelijk en alles is goed te lezen op de display.
Ik ben erg te spreken over deze machine prijs kwaliteit is TOP daarom geef ik de machine ook een dikke vette 9. ( 10 vind ik altijd een beetje over de top )
Mensen als je nog twijfelt over de aanschaf van deze machine, ik zeg gewoon doen je krijgt er geen spijt van.
30-08-2013
stars
1/ 10

Slecht apparaat

wij hebben dit apparaat gekocht op 31-12-2012.Na 3 maanden konden we alleen maar gewone koffie zetten want de cappucinno gaf aleen maar stoom ipv opgeschuimde melk, apparaat terug gebracht we waren het 5 weken kwijt, er zijn 3 onderdelen vervangenen en jawel hoor hij deed het weer voor 5 dagen. weer hetzelfde probleem hij maakte er nu ook rare geluiden bij, weer terug gebracht nu waren we het maar 3 weken kwijt. Jippie hij doet het weer 1 maand later weer hetzelfde probleem alleen nu gaf de fabriekant ons de schuld er zit teveel kalk aanslag in hoe kan dit nu het apparaat geeft precies aan wanneer het ontkalkt moet worden.
Oke wij nemen het apparaat mee naar huis en wat schetst onze verbazing komt net van reparatie en hij doet het gewoon NIET weer terug en nu hebben ze het gehouden en hebben wij ons geld terug 8 maanden later.
Dus voor ons NOOIT MEER een DeLonghi koffiezet apparaat meer
20-08-2013
stars
8/ 10

Delonghi Ecam 23450Silver

Omdat ons 12 jarig espresso-apparaat kapot was, wilden wij een nieuwe. We kwamen via internet bij de koffie-discounter.Erg handig met die filmpjes, maar wilden hem graag in de winkel kopen omdat we nog twijfelde en wellicht nog toegevoegde uitleg zouden krijgen. Dit viel echter in eerste instantie tegen, want diegene die ons hielp wist ons niets te vertellen. Gelukkig was er een andere verkoper, die na een ander klant geholpen te hebben,ons uitleg gaf en adviseerde Uiteindelijk gingen we met een ander apparaat de deur uit dan we aanvankelijk hadden willen aanschaffen. We vinden het wel jammer dat ons niet werd verteld dat, wanneer je het apparaat aan of uitzet, er steeds een spoeling plaats vindt. Daar moeten we nog aan wennen, temeer omdat er steeds een kopje onder moet staan, anders loopt het water in het waterbakje wat dan wel erg snel vol is. Of saeco dat ook heeft? Verder zijn we erg tevreden tot nu toe, we hebben het apparaat nu 3 weken in gebruik.
24-07-2013
stars
9/ 10

De ECAM 23450 Silver

Aantal weken terug gekocht als pakket zijnde met ontkalk set en bonen. Alles netjes geleverd dus Top gedaan Koffie discounter!

Over het apparaat zelf:

Mooi degelijk apparaat - makkelijk in gebruik - Gewoon mooi apparaat.

Na het uitpakken en ingebruikname was alles eigenlijk vanzelf sprekend en heb niet eens de handleiding nodig gehad.( Dit doordat er op de site van Koffie-Discounter.nl al het een en ander over het apparaat verteld word over een deskundige )

De eventuele minpunten die er zouden kunnen zijn is dat het koffiedik bakje "Snel" vol is. Door het scheiding schot kan het wel eens opstapelen waardoor die sneller aangeeft dat het vol is.

Natuurlijk krijgen we ook te maken met ontkalken. Bij de vorige machines was het ontkalken altijd een ramp! Heb ik wel genoeg gespoeld, is alles wel schoon? En bij de ECAM 23450 Silver was het appeltje eitje alles gaat eigenlijk vanzelf. Alleen zelf even het reservoir 1x extra vullen en daarna weer klaar voor gebruik.

Een erg groot +punt vind ik toch wel de "eigen hoeveelheid instelling" dit omdat wij heel veel verschillende maten kopjes hebben en die net buiten de range van het apparaat vallen.

Kort Samengevat zijn de pluspunten van dit apparaat:

-Groot reservoir
-Groot bonen reservoir met een rubber afdichtingsring zodat de bonen lekker vers blijven.
- De eigen instellingen en het makkelijke gebruikersgemak die de machine heeft
- en voor de mensen die aan het milieu denken: de energie bespaarfunctie!

Na mijn inzien verbeterpunten:

- Een opbergvakje naast de warmhoudplaat of in de zijkant van de machine om het schepje voor de gemalenkoffie en het kwastje om de zetgroep mee schoon te kunnen maken.

Wat de bonen betreft en de keuze daarvan kan ik kort en duidelijk zijn: Probeer verschillende bonen voor je eigen smaak maar dit heeft niets te maken met deze machine dat is meer persoonlijke keuze.

Deze machine krijgt van mij toch een dikke 9 voor het design/gebruiksgemak en de custom instellingen om je eigen overheerlijke koffie te kunnen maken!

Groet

Ricardo Schenk
22-07-2013
stars
9/ 10

Uitstekende cappuccino, en heerlijke koffie

Wij hebben deze expressomachine nu twee maanden en tot dusver zijn onze ervaringen uiterst positief. Onze vorige, een Bosch benvenuto begaf het na 8 jaren trouwe dienst. Vergeleken met dit Duitse apparaat is deze Delonghi niet alleen veel eleganter en stiller, maar maakt perfecte cappuccino geheel automatisch, zonder knoeiboel en schoonmaakwerk. De koffie is heerlijk gemalen met een goede crema laag en goed heet, zoals die moet zijn. Een aanrader.
11-07-2013
stars
9/ 10

Delonghi ECAM 23450 Silver

We hebben het apparaat een aantal weken in gebruik. Hij is compact, staat goed in onze kleine keuken. Je zet er heerlijk kopje koffie of cappuccino ook de expresso mee. Gemakkelijk te bedienen. We zijn zeer te vrede over de nieuwe koffie zet apparaat.
07-07-2013
stars
9/ 10

deLonghi ECAM 23450

Vorige maand dit apparaat gekocht. Heerlijk!
Verschillende soorten koffie geprobeerd. Zal de Lidl ook nog proberen. Bij het zetten van 2 kopjes is 1 kopje maar halfvol. Gebeld en direct werd een monteur geregeld. Wel vreemd vind ik dat na 3 weken ik al de melding kreeg "filter vervangen". Ook het cadeaupakket nog niet besteld. Misschien is de tijdschriftbon makkelijker? Ik weet niet hoe en waar. Toch.... zeer tevreden.
04-07-2013
stars
8/ 10

schuimt niet meer....

In februari dit apparaat aangeschaft en ik ben er best wel tevreden mee.
Hiervoor een Siemens espresso apparaat, maar die was het na zo'n 3 jaar zat.
Dit is de vervanger geworden, en de koffie smaakt lekker.
Dit is natuurlijk afhankelijk van de bonen en je smaak.
Wij gebruiken nu Lidl bonen: lekkere smaak en lekker geprijsd.
Voor melkschuim gebruiken we lang houdbare melk (gekoeld).
Dat werkt prima......alhoewel.....vandaag 2 cappuccino's achter elkaar gezet en de eerste was prima, maar de tweede gaf eerst een wolk stoom en daarna warme melk.
Ik las in een andere review dat ik niet de enige ben, maar een oplossing heb ik nog niet gevonden.

Op dit ene puntje na (toch wel belangrijk.....we drinken met deze machine vaak cappuccino) ben ik wel tevreden met het apparaat.
Onderhoud is eenvoudig, en ik maak 'm minimaal 1x per week schoon (de zetgroep goed afspoelen met warm water).

Ik kreeg laatst ook enkele keren de melding dat ik te fijn zou malen en dat ik de zetgroep terug moest plaatsen (?), terwijl de zetgroep er in zat. Ik heb toen de zetgroep goed schoongemaakt en de maling wat aangepast en toen was het (na een paar keer de melding) over.
03-07-2013
stars
10/ 10

Super

Nou ik heb het apparaat een maand terug gekocht als verjaardagscadeau voor mijn vriend hij was zo blij als een klein kind.
Echt een super apparaat en staat ook echt mooi in de keuken een echte aanrader zowel als uiterlijk als jn gebruik.
26-06-2013
stars
9/ 10

Espressoapparaat

Van Mark Rutte moeten we meer uit gaan geven! Nou dat hebben we gedaan! We hebben de Delonghi ECAM aangeschaft. Het is in 1 woord: FANTASTICO!
Door de jaren heen hebben we talloze apparaten uitgeprobeerd, goedkoop en duur, maar dit is de beste op alle fronten: gebruiksgemak, design, smaak. Vooral cappuccino maken is nu een fluitje van een cent. Geen gedoe meer met aparte opschuimertjes en zo. Ook de koffie, die ons werd aangeraden smaakt super! (café Coronel)
Kortom: doe Rutte een plezier, maar vooral jezelf: kopen dat apparaat (en die koffie!)
23-06-2013
stars
10/ 10

Delonghi ECAM 23450 Silver

De Delonghi op 20 juni aangeschaft. En , na veel reviews gelezen te hebben, is het echt een super apparaat.
Na de handleiding gelezen te hebben snel aan de slag gegaan met het maken van koffie. Eerst bij Lidl de koffie bonen gehaald ( beste uit de test) en daarna ook een pak volle melk voor de cappuccino.
Het apparaat geeft heerlijke koffie, was s meteen al duidelijk. Na jarenlang een Senseo te hebben gehad is dit toch wel veel beter. De koffie is echt goed en de cappuccino's ook. Het is handig e bedienen en makkelijk
te reinigen en bij te houden. Geeft alles goed aan. Nog beter is de service. Mijn afdekdeksel was bij het uitpakken helaas stuk, klein barstje in. Meteen gemeld en meteen van Delonghi een mail dat er al een deksel ingepakt is en onderweg is. Wat wil je nog meer. Ik heb er geen spijt van. KOPEN!! zou ik zeggen.
20-06-2013
stars
10/ 10

Super

Wat een super koffieapparaat, heerlijke koffie, mooi desighn.
21-05-2013
stars
10/ 10

Delonghi Ecam 23450 Silver

Fantastisch apparaat voor een heerlijk bakje koffie en lekkere cappucino. Dit laat alle Senseo en ook Nespressos ver achter zich. Via koffiediscountere een snelle en correcte aflevering.Hoewel de aktie met Delonghi niet helemaal duidelijk was.We wachten nog op de aktie aanbieding.
15-05-2013
stars
10/ 10

Delonghi 23450

Fijn apparaat, goed te bedienen, vele mogelijkheden. We hebben getwijfeld tussen deze en een veel duurdere. Maar deze is zijn geld dubbel en dwars waard. Hebben het altijd met een senseo gedaan en in vergelijking daarmee moet je hier wel wat meer onderhoud aan plegen. Maar niet zo dat het vervelend is. Het is een mooi ding om te zien en we gebruiken ook lekkere koffiebonen. Dus niet de alleraller goedkoopste. Omdat dit apparaat niet bedoelt is voor een slappe bak maar koffie naar ieders smaak. De instelling en bediening is even wennen maar al snel weet ieder hoe het werkt en druk je geen verkeerde knop meer in. Ik zet wel bij het aan en uitzetten een bakje eronder omdat er best veel water uitkomt met spoelen. Kortom een apparaat om aan te bevelen. Oh ja, de eerste paar bakjes die je zet.....gooi die maar weg......brrrrr. De eerste zijn echt niet te drinken maar wat daarna komt wel.
13-05-2013
stars
9/ 10

Geweldig apparaat, makkelijk en lekkere koffie

De koffie is erg lekker, de cappucino fantastisch, erg makkelijk te bedienen en schoon te maken.
Goede keus.

Op het apparaat geen kritiek, op de winkel echter wel.
Op 6 mei 2013 heb ik dit apparaat gekocht voor 679 euro, een week later stond deze op de website voor 639 euro.
Ik heb een mail gestuurd om te vragen of ik gecompenseerd kan worden, maar Koffiediscounter denkt er niet over, sterker nog, ze zeggen dat hij op de website staat voor 669 euro.
Wellicht handig om je eigen website eerst te controleren voor je zoiets beweert en jammer dat er geen handreiking wordt gedaan.

In de winkel, bij de aankoop, ben ik netjes geholpen, maar hier krijg ik een vreemde nasmaak van.
De bonen en schoonmaakartikelen zal ik daarom ook elders gaan halen.
04-05-2013
stars
9/ 10

Fijne machine

Na enig research besloten de 23450S aan te schaffen. Hiervan geen spijt, geeft goede koffie af dmv simpele handelingen.
Nog enigsinds zoekende wat voor boon er gebruikt gaat worden, maar wat overigens wel inhoud dat veel koffie gedronken moet worden. Immers moet iemand testen.
Over de cappucino is de vrouw ook goed tevreden, makkelijk en goede cappucino.
Overigens schuimt het de melk niet meer op, geeft het alleen maar warme melk. Wellicht een kleinigheidje die ik over het hoofd zie? Misschien dat koffiediscounter of iemand anders er een ervaring mee heeft?
Verder dik tevreden.
05-04-2013
stars
10/ 10

de longhi koffeapparaat

Nu 2 weken in huis, een geweldig apparaat
de smaak van de koffie is overheerlijk, heel wat anders dan een Bosch apparaat wat we hiervoor hadden.hele makkelijke uitleg, zeer eenvoudig te bedienen, lekkere koffie, en cappacino,voor iedere koffiedrinker kun je de juiste sterkte instellen.Gweldig. een 10 met een griffel en een kus voor de koffie juffrouw.
03-04-2013
stars
9/ 10

Aanschaf DeLonghi ECAM 23450 Silver

Nadat onze oude Saeco espressomachine "de geest gegeven had" hebben we, afgaand op de test-resultaten uit de Consumentengids, de DeLonghi ECAM 23450 besteld. Wij hebben deze machine nu enkele weken in (vrij intensief) gebruik en zijn heel erg tevreden. Bediening is vrij eenvoudig en voldoende mogelijkheden om persoonlijke voorkeuren simpel te realiseren. De cappuccino is uitstekend en gemakkelijk te maken. Enige min-puntje is dat het plaatje om het kopje op te zetten vrij gevoelig is voor krassen.
01-04-2013
stars
9/ 10

Reviews

Nu 3 weken deze machine in huis het is ons 5e espresso apparaat maar tot nu toe ook de beste. Makkelijk in gebruik en in te stellen een prachtige koffie,cappuccino of espresso. Het filmpje op jullie site zegt niets teveel. Een klein nadeel dat de hoeveelheid koffie alleen maar is in te stellen via "mijn koffie" zou mooi zijn als je ook bij de andere programma's zelf de hoeveelheid koffie in kon stellen.
De machine oogt ook nog is als een plaatje dus tot nu toe een hele fijne aanwinst.
22-03-2013
stars
9/ 10

Aanschaf De Longhi

Super apparaat. Lange tijd een nespresso machine gehad. De koffie van De Longhi is net zo lekker als de nespresso. Heerlijke cappuccino. Voordeel van het apparaat is dat hij zichzelf iedere keer schoon spoelt. Alleen als je melk gebruikt moet je even handmatig op het knopje drukken om de melkleiding door te spoelen. Maar dat is zo gepiept. In de aanschaf is het een duur apparaat, maar door de koffiebonen kun je de koffie net zo duur maken als je wilt. We zijn dus nu allerlei merken bonen aan het uitproberen. Kortom: wij zijn super tevreden!
22-03-2013
stars
9/ 10

Eind februari heb ik dit apparaat voor mijn verjaardag gekregen en ik ben er SUPER tevreden over. We hadden reeds een Delonghi met melkkan op de zaak waar ik zeer tevreden over ben, maar deze is nog beter. Het apparaat is compact, makkelijk te bedienen en goed te onderhouden. De koffie alsook de cappuccino zijn voortreffelijk! Geen negatieve punten, een aanrader dus!
09-03-2013
stars
8/ 10

Een hele verbetering

Al een paar jaar drinkt mijn vader koffie uit een Senseo apparaat.
Vorige week een melkopschuimergehaald bij een concurrent, maar dat was eigenlijk zonde van het geld. Dan ga je een slappe koffie verrijken met melk, terwijl je zoveel meer koffiebeleving kan krijgen. Bovendien was de melkopschuimer van één of ander goedkoop merk en kon ik hem niet afwassen, gelijk zekering doorgebrand. Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens.
Dus net zoals de televisie voor die oude man, ook maar naar Naarden gereden om te kijken voor wat kwaliteitspul.

Misschien wel iets om te vermelden, is dat mijn vader aan één hand verlamd is en niets heeft aan apparaten met een hele kermis aan knopjes.
Als wij, mijn vriendin en ik, dus weer eens op zoek gaan mijn vader wat apparaten betreft, dan testen we deze ook met één hand. Is alles wel te doen met één hand ? Naast deze ECAM 23450 Silver, stond er nog een mooiere DeLonghi, maar wel € 360,- meer dan deze Silver *star* En ja die was wel mooier, maar voor mijn vader weer onhandiger.

Wat betreft gebruiksgemak won deze DeLonghi het dus met gemak van alle andere apparaten. Niets afdoende aan de andere merken, maar voor minder validen kan ik dit koffiezetapparaat ook zeker aanbevelen.
En dan die melkopschuimer die er bij zit... ja dat was geen toeval natuurlijk + een schot in de roos !

Is er dan helemaal geen nadeel aan het apparaat? Ja, mocht DeLonghi in de toekomst dit model een opfrisbeurt geven, dan mogen ze van mij het klepje bovenop het koffiebonen compartiment wel bevestigen met een scharnier of iets dergelijks. Ook zou het vakje voor de Décaf iets meer uit het midden kunnen. Mensen in een rolstoel moeten nu echt goed mikken of er liggen overal koffiebonen over het aanrecht.

En dan nog iets, ik wil helemaal niet zeuren, maar graag zou ik de Gratis Giftbox nog willen ontvangen, volgens mij waren deze gister op toen ik het apparaat kocht.

Mvg,

R. van den Brink

Giftbox is te verkrijgen via:
http://www.delonghiclub.nl/Actie_12_ontdekkingspakket.aspx
06-03-2013
stars
8/ 10

Fantastisch toestel

Mag ik jullie feliciteren met dit prachtig toestel. We hebben er al een aantal toestellen opzitten en moet zeggen dit is echt het beste, kwaliteit en prijs...
Mooie cappuccino (verschillende instellingen). Mooie creme op koffie, hete koffie, zeker geen senseo smaak (bah). Natuurlijk hangt alles af welke soort koffie je koopt en de smaak van het water. We nemen nu flessen water, ik weet het, niet natuurvriendelijk, maar zoveel beter voor je kopje koffie en het toestel gaat wel langer mee. Instellingen van koffiegradatie is heel fijn. Ik hoop echt dat dit toestel nog jaren meegaat en wil ook koffiediscounter bedanken voor de snelle levering in België, mercie... en aan iedereen, geniet van jullie koffiemoment...
28-02-2013
stars
8/ 10

Zeker aan te raden apparaat

Ik heb mijn man een aantal geleden dit apparaat gegeen en we zijn er zeer tevreden over.
Makkelijk in gebruik mijn zoontje van 3 kan zelf een beker warme melk maken!:)
het apparaat is ook zeer makkelijk schoon te maken.
Ik ben ook erg tevreden over de temperatuur van het hete water dat is heet genoeg voor thee (bij sommige apparaten krijg je "sop" thee)
Strekte is simpel aan te passen per kop en tot nu toe is iedere koffiedrinker hier zeer tevreden geweest.
Mijn moeder heeft een apparaat van wmf (veel duurder) en deze doet er zeker niet voor onder! Het enige wat me "tegenviel" is de snelheid waarmee het hete water uitloopt gaat bij wmf sneller maar aangezien het een hoop geld scheelt vind ik het prima
26-02-2013
stars
8/ 10

sterkte van de koffie?

We hebben de machine nu twee weken, ik kan nog niet zeggen dat de koffie zoveel beter smaakt als van mijn senseo
we hebben hem op het sterkste aroma staan maar vinden de koffie nog niet sterk genoeg, ook hebben we de maalstand verschillende keren veranderd ook verschillende merken koffiebonen
13-02-2013
stars
8/ 10

Prima espressoapparaat

Wij hebben deze Delonghi 23450 nu een aantal weken in gebruik en het werkt werkelijk boven verwachting. Ik ben nogal een espresso liefhebber, vooral indien geserveerd in een bar in Italië, en ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van de diverse soorten espresso's die je kunt maken, van mild naar zeer sterk. Wij hebben nu een kg Caffe Coronel gebruikt en deze is prima, maar we gaan ook andere melanges proberen. De cappuccino is lekker. Het aanpassen van de hoeveelheden melk/espresso is niet gemakkelijk, maar heb je eenmaal de juiste verhouding gevonden dat is ie perfect met een lekkere stevige schuimlaag. Wij gebruiken halfvolle lactosevrije melk (Lidl). Het schoonmaken, eens per week, is een fluitje van een cent. De garantietermijn van 2 jaar met service aan huis geeft extra zekerheid. Een zeer goed espressoapparaat dus dat wij nog jaren hopen te gebruiken.
05-02-2013
stars
8/ 10

Delonghi ECAM 23450

Enkele weken geleden kochten wij vanuit België een Delonghi ECAM 23450 via koffiediscounter.nl.
Wij kunnen zeggen dat wij over de ganse lijn enorm tevreden zijn: de demo's via de website, de snelheid en kwaliteit van opvolging via de website en via PostNL én uiteraard zeer belangrijk: de kwaliteit en eenvoud van de delonghi. Onze kinderen maken nu zelf hun "cappuccino" via de Delonghi (opgeschuimde melk met nesquickpoeder). Wijzelf gebruiken Illy bonen voor de lekkerste kwaliteit van espresso & cappuccino.
een absolute aanrader, zowel het apparaat als koffiediscounter.nl!
05-02-2013
stars
8/ 10

koffieapperaat

Wij zijn supper tevreden met ons koffieapparaat.
Wij genieten iedere dag van onze cappucinokoffie.
Gemakkelijk te zetten en een goede handleiding voor het schoonmaken en onderhoud.
Wij raden dit apperaat iedereen aan.
02-02-2013
stars
8/ 10

Meer dan tevreden !

Een maandje geleden kochten we een Delonghi espressoapparaat. Met wisselende tevredenheid hadden we een aantal jaren een Krups-apparaat (een combi van filter- en espressoapp.)gebruikt, maar toen een simpele rubberring niet meer leverbaar bleek (kennelijk niet overtuigd van de levensduur van hun apparaten...) hadden we er genoeg van. Van het merk dan, niet van espresso... En helemaal niet meer nu we de ECAM 23450 een aantal weken gebruiken. Gewoon een perfect apparaat!
Goed te bedienen, duidelijke instructie, vanzelfsprekend in gebruik en zeer gebruiksvriendelijk.
Met één druk op de knop een heerlijke cappucino met prachtige schuimlaag. Erg handig dat je het melkreservoir na gebruik met een druk op de knop kunt reinigen en zo weer in de koelkast kunt zetten voor een volgende keer.
En de koffie: heerlijk! En voor iedereen, omdat de verschillende sterktes goed instelbaar zijn. Ook heel handig dat je voor de 'liefhebbers' zeer gemakkelijk via het 'voorgemalen-klepje' en kop decaf kunt presenteren.
Natuurlijk moet je het apparaat met enige regelmaat reinigen, maar dat is een eenvoudige klus.
Het display met info werkt perfect. Mooi dat er een handleiding bij zit (o.a. voor onderhoudsinfo), maar in het gebruik wijst het zich allemaal vanzelf.
Zelden zijn we zo snel zo tevreden geweest over een nieuwe aankoop!
(En dat mede door het deskundige advies van een medewerker van de koffiediscouter.nl. Op internet hadden we onze voorkeuze al gemaakt, maar hij kon onze laatste vragen goed beantwoorden.)
27-01-2013
stars
8/ 10

Super apparaat

Dit apparaat is nu een half jaar in ons bezit, en o wat ben ik blij als ik s morgens koffie kan zetten, nog geen seconde spijt van gehad, voor een ieder wat wils, super makkelijk in gebruik! warme chocolademelk voor de kids, melk opschuimen poeder erin en smullen maar, echt een aanrader!!
24-01-2013
stars
8/ 10

Kwaliteit uitstekend, na retour

Sinds 2 weken heb ik de nieuwe De Longhi machine in huis.

De eerste versie was niet waterdicht na de eerste plaatsing van het reservoir. Ik assembleerde de machine met het reservoir voor water en gelijk liep de aanrecht vol.
Bellen, inpakken en retour.

Afhandeling retourzending ging prima, alleen voor de verzending van de nieuwe versie van de machine was het toch handig om telefonisch contact te zoeken en de verzending te begeleiden. Duidelijk een minder goed geolied proces, dan het verzendproces bij levering.

Een week na terugzending had ik mijn huidige machine in huis en zijn we buitengewoon tevreden over de koffie en het gemak waarmee deze kan worden bereid.
13-01-2013
stars
8/ 10

koffie zoals het hoort !

Dankzij de grondige uitleg op de site, kwamen we bij deze volautomatische espresso machine terecht.
Het eerste dat enorm opviel, was hoe compact deze machine wel is, enorm voordeel !
Ondertussen gebruiken we de machine al een maandje of zo...
Ik drink graag espresso met sterk aroma en mijn vrouwtje drinkt graag latte macchiato met zachte koffiesmaak en hier toont de machine echt zijn veelzijdigheid: mijn koffie maak ik met de lekkere arabica bonen van koffiediscounter en mijn vrouwtje gebruikt een half lepeltje voorgemalen koffie, en de automatische melkopschuimer doet de rest voor haar latte.
De verhoudingen melk - koffie zijn volledig instelbaar, en je kan zelfs een kopje warme, opgeschuimde melk maken (ideaal voor de kids).
Er kunnen tassen onder van max 14 cm, ideaal voor die latte dus.
Ik gebruik de kleine dubbelwandige tasjes, en dankzij de in hoogte verstelbare uitloop, heb je geen spatten...
Qua onderhoud, het meeste gaat automatisch (bij in en uitschakelen), en als die moet ontkalken, krijg je een automatische melding.
Gewoon een kwestie van het zakje in het waterreservoir, een opvangbakje plaatsen onder het warmwaterpijpje en OK drukken. Dan nog eens spoelen nadien en weer klaar voor 100-150 tal kopjes koffie.
De rest haal je zo uit elkaar, eventjes spoelen onder lauw water, afdrogen en terugplaatsen en je kan weer verder :)
Een zalige machine, en we krijgen enkel positieve commentaren van familie of vrienden die op bezoek komen!
Dank u voor jullie advies !!!
03-01-2013
stars
8/ 10

Delonghi ECAM 23450 Silver

Naar veel te hebben rond gekeken hebben we besloten om een De longhi ECAM 23450 aan te schaffen,wat hebben we daar plezier van.Het is een geweldig apparaat,heerlijke koffie en lekker warm!De maschiene geeft ook alles duidelijk aan,en het malen van de bonen maakt ook niet veel lawaai in een woord we zijn er super blij mee,en genieten van de heerlijke koffie.
19-12-2012
stars
8/ 10

Delonghi ECAM 23450 Silver REVIEW

Sinds enige weken hebben we ons Delonghi koffiezetapparaat in gebruik. Alles wat wij en onze gasten maar aan koffie wensen is hiermee snel te zetten. Het apparaat maalt niet alleen de bonen, maar spoelt ook regelmatig door, zodat alles schoon blijft. De display is dermate overzichtelijk dat zelfs een kind koffie kan zetten. Wil je veel of weinig koffie (grote of kleine kop), wil je sterke of minder sterke koffie, wil je cappuccino of gewoon zwart, alles is mogelijk in een handomdraai. Bovendien ziet het apparaat er strak uit en is het compact. Kortom, wij zijn zeer tevreden met deze aankoop en verwachten er lang plezier van te hebben.
06-12-2012
stars
8/ 10

goede koop!

Sinds 2 weken heb ik deze machine in bezit en ik ben er erg blij mee: perfecte koffie in 5 sterktes en je kunt er ook handig decaf koffie mee maken met opgeschuimde meld. gebruiksgemak is zeer goed, heldere meldingen op het display, handig schoon te maken. Enige minpuntje dat ik kan verzinnen is dat bij het eraf trekken van het heetwatertappunt je je duim kunt openhalen aan een scherp randje linksonder aan het display frontje.
Verder een mooi en compact apparaat met heldere handleiding.
07-11-2012
stars
8/ 10

Fijn apparaat

We zijn erg blij met onze expressomachine. Het is even zoeken naar de lekkerste bonen en de juiste aromastanden, maar het apparaat werkt fijn en staat heel mooi in de keuken.
Waar we wel aan moeten wennen, is dat je niet een-twee-drie koffie hebt gezet als het apparaat nog aangezet moet worden. Altijd eerst spoelen....maar goed, dat is een kleinigheidje.
23-09-2012
stars
8/ 10

Perfecte koffie

Na lang wikken en wegen heb ik de ECAM 23450 aangeschaft. Inmiddels 4 weken verder nog geen moment spijt gehad van de aankoop. De koffie is heerlijk van smaak en lekker heet. Door zijn compacte behuizing past hij prima in onze compacte keuken. De bediening van de machine wijst zichzelf en het maakt het apparaat makkelijk in gebruik. De melkopschuimer werkt naar behoren en de one-press cappuccino valt echt in de smaak. Ik kan iedereen die op zoek is naar een betaalbare en goede volautomaat de Delonghi van harte aanbevelen.
20-09-2012
stars
8/ 10

erg lekkere koffie

Sinds een paar weken hebben wij de DeLonghi Ecam 23450 in huis. Ik ben er erg gelukkig mee. Zowel de espresso als de capuccino zijn beiden erg lekker. Het apparaat is eenvoudig in zijn bediening en levert erg hete koffie. Tot nu toe waren wij echte filterkoffiedrinkers maar dat is sinds een week of 2 nu compleet anders. Ik wil jullie ook een compliment maken voor jullie uiterst informatieve website. De heldere informatie en ook vermakelijke instructievideo's heb ik voor de koop met plezier bekeken.
24-08-2012
stars
8/ 10

Delonghi ecam 23450s Heerlijke koffie!

Ideaal espressoapperaat voor de kleine keuken, omdat hij compact is en dus goed in onze kleine keuken kan staan. Het apparaat heeft een eenvoudige bediening en het cappucinosysteem is makkelijk aan en af te koppelen. Na het reiningen met de cleantoets zet ik het melkreservoir in de koelkast en kan ik de hele dag cappucino drinken.(aan eind van de dag wel het melkreservoir geheel reinigen).
Verder is de gehele machine goed te reiningen.
Het enige nadeel vind ik dat het onderste plaatje waar je kopje opstaat snel krast.
Al met al een supermachine die een heerlijke kop koffie en cappucino zet. TOP!
26-07-2012
stars
8/ 10

Behalve de melk, een aanrader

Er komt prima espresso uit maar de cappuccino is niet top. Schuim uit een goede losse melkopschuimer (bijvoorbeeld Delance) is veel beter. Maar dit is wel een druk op de knop dus als je vaak zin hebt in een goed kopje koffie en denkt: schuim is schuim, dan heb je een handig, intuïtief en intelligent apparaat. Tip voor beter melkschuim: niet het hele reservoir vullen, direct uit de koelkast werkt het al beter.
20-07-2012
stars
8/ 10

Echte koffie!

Wij hebben nu het apparaat 3 weken in huis, willen niet anders meer!
Drinken veel meer koffie dan voorheen, de Senseo en de waterkoker hebben we weggedaan, de keuken is weer opgeruimd! Het is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat, staat schitterend, heel luxe, en geeft echt heerlijke koffie.
wij moeten nog uit proberen hoe we lekkere cappucino kunnen maken, ik vind de schuimlaag nog iets te slap... ik lees in de voorgaande reviews dat dit juist lekker stevig is, dus we gaan nog uitproberen! Als iemand nog twijfelt, gewoon doen! Het is best een behoorlijke uitgave, maar als je dit eenmaal gewend bent, super! Je maakt er elke dag gebruik van, dus het mag best iets kosten.
We hopen hier nog heel lang plezier van te hebben,
13-07-2012
stars
8/ 10

Dilonghi 23450 silver

Gekocht op 22 juni in Naarden.
Na een jaar wikken en wegen toch uiteindelijk beslist voor dit apparaat. Inderdaad lekkere koffie en vooral de cappucino ( wat ik belangrijk vond ) is erg lekker en vooral erg gemakkelijk te zetten! Mijn man is gek op een kopje expresso zodat we allebei dik tevreden zijn ! De bediening is eenvoudig kwestie van goed lezen. Als ik een klein minpuntje moet noemen dan vind ik dat het regelmatig ontkalken. Niet moeilijk maar het moet wel gebeuren. Het apparaat staat geweldig mooi in onze zwart/ witte keuken en dat telt zeker ook mee. Nu ga ik dus heerlijk genieten van mijn vers gezette cappucino!!
04-07-2012
stars
8/ 10

Delonghi ecam 23450 silver

Heb in Naarden een delonghi 23450 gekocht om mee te nemen naar Thailand waar ik woon.
Eenmaal thuis direct de machine aangezet en eindelijk weer een heerlijk bakje koffie.
het apparaat is heeeeeel makkelijk te bedienen en met een heel klein beetje lezen kan je alles met gemak instellen. de koffie is uitstekend, zelfs al met de fabrieks instelling.
Het schoonmaken is in een tel gebeurd. Een klein minpuntje; als de koffie bonen op zijn geeft de machine dat niet aan, misschien kan ik dat nog instellen , nog ff verder lezen.
Verder mijn koop van t jaar. dus een 9,5.
06-06-2012
stars
8/ 10

Delonghi ECAM 23450 Silver

Na nog even getwijfeld te hebben tussen een nespresso machine of een koffiebonen machine, toch beslist van voor dit toestel te gaan, en we hebben er nog geen seconde spijt van gehad ! Buiten dat het de keuken mooi opleukt, zet het ook gewoon geweldige koffie, en dit bij elk kopje opnieuw. De bediening is echt super eenvoudig. De temperatuur is echt heet, en het duurt ook helemaal niet lang voor hij op bedrijfstemperatuur is. Espresso is ook echt espresso, en wat een mooie schuimlaag bij de cappuccino ! Kortom, 10 op 10...
02-06-2012
stars
8/ 10

Top apparaat + Super service van Koffiediscounter

Na lang rondspeuren op internet hebben wij vanwege de concurrerende prijzen een bezoek gebracht aan Koffiediscounter, mede omdat zij een groot assortiment hebben. Na een goed adviesgesprek hebben wij gekozen voor de DeLonghi ECAM 23450 Silver, wij hadden dit apparaat op ons wensenlijst staan te samen met de Jura Ena 9 OT. Vanwege het gebruiksgemak werd het de DeLonghi.

Het apparaat bevalt ons zeer goed, schenkt een wamre kop koffie, cappuccino of iets in die sfeer. Voor de cappuccino wordt een lekker stevige schuimlaag bereidt, net als de koffie-expert meldt in het filmpje over dit apparaat, niets over gelogen dus!

Kort na de aanschaf hadden wij per mail een vraag uitstaan bij DeLonghi Nederland, hiervan hebben wij Koffiediscounter in de CC gezet. Dit werd door DeLonghi Nederland ronduit slecht opgepakt (dit is nog een understatement), maar Koffiediscounter heeft dit meer dan netjes opgepakt, geheel onverplicht.
Sterker nog de uiteindelijke oplossing oversteeg onze verwachting! Om discreet te blijven wijden wij niet verder uit over het onderwerp en de oplossing, maar u kunt allen van ons aannemen dat de serviceverlening in deze kwestie door Koffiediscounter helemaal top is!

Dus qua apparaat en serviceverlening rondom de aankoop zit je goed bij Koffiediscounter!
28-05-2012
stars
8/ 10

Prima apparaat

Na lang gespaard te hebben eindelijk gekocht. In de ochtend via het internet gereserveerd en ´s middag kon ik de machine al ophalen. Goede snelle service. En wat ben ik blij, het apparaat ik handig in gebruik en zalige koffie. De theeketel en de senso zijn meteen de deur uit gegooid. zelfs de kinderen (5 en 7)maken nu hun eigenlijk warme chocomelk. Een parel in je keuken.
05-05-2012
stars
8/ 10

Had ik eerder moeten kopen!

Wat een prettig apparaat, even lezen hoe een en ander werkt (het handige filmpje van de koffie discounter ook nogmaals bekeken) en dan maar heerlijke koffie zetten. Mijn koffie is top voor mij zeker met de bonen van de koffiediscounter. De cappuccino is heerlijk voor de melkdrinkers onder ons. Dat je daar ook de sterkte van kan regelen is ideaal voor mijn pas koffie drinkende zoon. Het apparaat is makkelijk in onderhoud en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Heb alleen spijt dat ik hem niet eerder heb aangeschaft. Afgelopen weekend met 11 gasten heeft hij top gedraaid, ieder zijn eigen smaak!
03-04-2012
stars
8/ 10

Delonghi Ecam 23450S

Hebben hem nu 1 dag in gebruik. In één woord geweldig. Makkelijk, even instellen en gaan. Je kunt hem helemaal individueel instellen naar eigen hoeveelheid water en de sterkte v/d koffie. alleen het advies van koffie deskundige om de maler op z'n fijnst te zetten en dan één tandje terug, werkte niet. Kreeg alleen druppeltjes, dus te fijn gemalen. Is echt een aanrader.
08-03-2012
stars
8/ 10

fantastisch

Wat een fantastisch apparaat! Eindelijk een volautomaat nadat ons vorige espresso-apparaat de geest had gegeven nu maar eens een volautomaat aangeschaft. Geweldige koffie!
Omdat we dachten dat je een volautomaat niet zelf kon/mocht reinigen nooit eerder aan gedacht. Wat blijkt: het apparaat geeft zelf aan wanneer hij ontkalkt moet worden. Dat staat dan op het display in gebiedende toon: Ontkalk! Na een week moest dit al gebeuren.
Wat wel erg snel was na 120 kopjes koffie gemaakt te hebben. Toch maar gedaan natuurlijk, je kan niet weigeren (straks gaat hij nog stuk!)We hopen wel dat hij nu een tijdje tevreden is. In de beschrijving staat dat er ongeveer 6x per jaar ontkalkt dient te worden...Dus na een week in gebruik is dit wel erg rap.
Maar over de kwaliteit van de gezette koffie niets dan lof. De capuccino viel de eerste 4 kopjes tegen: het schuim was niet stevig genoeg. Maar: toen hij eenmaal doorhad wat de bedoeling was is het helemaal goed gekomen. We gebruiken magere melk en het schuim is heel goed: je lepel kan je erop leggen. Wat een enorm pluspunt is: het melkreservoir kan na gebruik in de koelkast geplaatst worden voor een volgende keer. Wat ook mooi is is de verlichting: mooi blauw verlicht, staat heel chic.
Handig is dat de hoogte van de koffie-uitloop verstelbaar is. We hebben een heel klein espressokopje die ook smal is en toch komt de koffie er perfect in.
Kortom: we zijn zeer tevreden en raden dit apparaat echt aan. Nu is hij pas 3 weken in ons bezit, dus moet nog blijken of het technisch allemaal in orde is. De koffie is in ieder geval heel erg goed!
07-01-2012
stars
8/ 10

Toppertje!!!!!

Het is een prachtig apparaat en erg gebruiksvriendelijk.
Doet wat er beloofd wordt en ook het feit dat je heet water kunt "tappen" vindt ik een groot voordeel. De display is duidelijk en je weet daardoor precies wat het apparaat doet, zoals opwarmen, spoelen en reservoir bijvullen.
Kortom een heel goed apparaat en qua vormgeving ook een sieraad in je keuken.
1 klein nadeeltje, na een kopje koffie uit deze Delonghi smaken alle andere kopjes koffie uit andere apparaten niet zo lekker meer!! Maar ja er is dan ook niets lekkerder dan een vers gezet kopje koffie met vers gemalen bonen!
Kortom een aanrader!!!
06-01-2012
stars
8/ 10

Na een issue met de melkopschuimer vanmiddag vakkundig opgelost

Al 1,5 week genoot ik van de perfecte espresso maar cappucino en Latte ging niet 100%. Moest meer opschuimen (3 x extra) en dan de Cappo erachteraan totdat het goed was.

Dat leek me niet goed dus ik even naar Naarden vanmiddag; binnen 3 kwartier hebben 2 mannen me geholpen en na ontkalken en reinigen bleek het een rubber te zijn in het melkreservoir dat na een productiefoutje niet goed zat (en zoog het pijpje dus valse lucht aan).

Ik heb de kop van de showroommachine meegekregen en daar getest. Helemaal 100% nu en wat een prachtige Latte's + Cappo's maakt ie nu. Ik wist dat wel want een vriend van me had het vorige model dus het moest een kleinigheid zijn.

Prachtmachine dus....en bedankt voor de super-relaxte service en de gratis fles melk-kan cleaner ook nog!
23-12-2011
stars
8/ 10

Geniet iedere dag van mijn prachtige apparaat! Een nadeel: drink veel te veel koffie. Het apparaat is makkelijk in gebruik en ook de cappucinno is makkelijk te maken en smaakt helemaal top. Ben er echt heel blij mee.
23-12-2011
stars
8/ 10

een schot in de roos

Na afscheid te hebben genomen van mijn trouwe Krupps half-automaat, heb ik deze Delonghi gekocht. Het apparaat doet wat het belooft, goede koffie, duidelijke scherminstructie wanneer er iets moet worden gevuld, geleegd of gereinigd en een mooie vormgeving. De compacte vorm maakt het een sierlijk apparaat in de keuken. Er moet wel even tijd gestoken worden in het lezen van de instructie, maar daar kwamen we wonderwel goed uit.
24-09-2011
stars
8/ 10

Aanschaf De Longhi ECAM 23450S

Fantastisch apparaat. Na verschillende jaren allerlei apparaten bekeken en veel informatie hieromtrent gekregen te hebben, toch maar steeds besloten om nog even met mijn oude apparaat verder te gaan, vooral ook vanwege de grote uitgave die het toch wel is. Nu dit jaar met mijn verjaardag gekregen van twee echt lieve meiden. Dan natuurlijk alles gaan uitproberen en steeds kom ik weer daarbij tot de conclusie van; o dit kan ook al! Tijdens mijn verjaardagsfeestje heb ik dan ook voor 14 man cappucino moeten maken en dan ook allemaal nog eens een tweede mok, dat wil toch wel genoeg zeggen. Het is een SUPER apparaat van DeLonghi.
13-07-2011
stars
8/ 10

ecam 23450 s

Ben erg tevreden over de Delonghi ecam 23450s. Hij is heel compact. Het apparaat is zeer eenvoudig te bedienen. De basis instellingen zijn al goed en er zijn voldoende mogelijkheden om instellingen aan te passen. De koffie is heel erg goed en ik ben zeer te spreken over de temperatuur van de koffie (heb deze wel op z'n heetst gezet). De temperatuur van de koffie is ook constant; bij mijn vorige machine wisselde de temperatuur per kop. De cappuccino smaakt erg goed en is zeer eenvoudig te maken. Enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat de hoeveelheid melk niet altijd exact hetzelfde is als je snel meerdere cappuccino’s na elkaar maakt. De machine is eenvoudig schoon te maken. Het automatisch reinigingssysteem werkt prima, verder maak ik 1 keer per week de machine en zetgroep schoon. Levering van Koffiediscounter was erg snel; netjes verpakt een dag na bestelling in huis.
13-05-2011
stars
8/ 10

Delonghi ecam 23450 s

Was al langer op zoek naar een compact apparaat. Ik ben vooral te spreken over de ruimte die hij inneemt. De koffie is heerlijk en het apparaat is makkelijk te bedienen. Ben zeer te spreken over de cappuccino. Enig min puntje is dat je niet de hoeveelheid koffie kan programmeren (alleen in "mijn koffie" en de "Cappuccino" is de hoeveelheid koffie te programmeren) Ik kies nu "extra grote koffie" om een senseo-kopje te vullen. Verder ben ik zeer tevreden en kan Dit apparaat aan ieder aanbevelen.
24-02-2011
stars
8/ 10

toppertje

Deze machine een week in bezit, en dik tevreden over de machine echt een toppertje in zijn collectie! de vormgeving de functies die erop zitten echt geweldig. De timer stellen we af om 06.30 in de ochtend de wekker gaat en we horen het apparaat aanslaan"de koffie roept" hij warmt direct op en kunnen gelijk aan een heerlijke bak koffie met een druk op de knop. De koffie en cappuccino zijn heerlijk van smaak ,maar het is even zoeken naar de juiste afstellingen en bonen soort,eenmaal gevonden is het genieten van een heerlijk bakkie,het is wel even een uitgave maar hij is het dubbel en dik waard! Voor ons geen senseo of nespresso meer........die gaan de deur uit, geloof me als je dit gewent bent wil je niks anders meer.