Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 08 oktober 2014

10 gouden regels voor het zetten van een perfecte filterkoffie!

Geniet jij nog steeds het meest van koffie gezet met een filterapparaat? Dat snappen we best, want filterkoffie is aromatisch en rijk aan smaak. Maar hoe zet je eigenlijk echt een perfecte kop koffie met een filterzetapparaat? Hierbij 10 tips!

Zo zet jij de beste filterkoffie!

Er zijn 10 makkelijke regels om een goeie pot filterkoffie te zetten. Hieronder de 10 tips:

1. Gebruik altijd een schone koffiekan en maak de kan met warm water.
2. Je zet natuurlijk de lekkerste koffie door jouw bonen zelf te malen. Je zet de allerlekkerste koffie als je de versgebrande bonen maalt vlak voor het koffiezetten. Dit komt doordat de smaak en de aroma van de bonen dan opperbest zijn.
3. Gebruik je niet je eigen bonen? Zorg er dan voor dat je (voldoende) verse koffie gebruikt van een goede kwaliteit.
4. Zorg ervoor dat je de juiste maling koffie gebruikt bij jouw manier van koffiezetten.
5. Gebruik altijd ‘vers’ koud water en laat eerst de kraan heel even lopen, voordat je water pakt.
6. De optimale schenktemperatuur van koffie is 95 graden. Deze temperatuur behaalt de koffie als de koffie ongeveer een halve minuut van de kook is. Als je de koffie bij deze temperatuur schenkt worden de juiste aroma’s aan de koffie onttrokken.
7. Zorg ervoor dat je je net gezette koffie niet warm houdt op het warmhoudplaatje. Dit geeft koffie namelijk een onaangename aangebrande smaak.
8. Omdat je de koffie beter niet op het warmhoudplaatje warm kan houden, kan je het beter overschenken naar een thermoskan. Voordat je dit doet, spoel de thermoskan even om met heet of kokend water. Hierdoor zorg je ervoor dat de koffie extra goed op temperatuur blijft en zo op zijn best smaakt.
9. Gezette koffie kan je niet langer bewaren dan een half uur.
10. Koffie wordt snel en goed verpakt om zo de aroma en smaak zo goed mogelijk te bewaren na het branden van de koffie. Koffie blijft daarom het lekkerst als je de pak na opening bewaart in een luchtdichte verpakking.

Geniet van de lekkerste filterkoffie

Ja, jij geniet nu van de lekkerste filterkoffie, maar dit zijn natuurlijk niet alle regels waar je je per se aan hoeft te houden. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van koffiezetten. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe filterkoffiezetapparaat? Wij hebben genoeg filtermachines in ons assortiment dus kijk zeker eens rond. Wil jij het liever met eigen ogen zien, dat kan natuurlijk ook. Kom vooral eens langs in Naarden aan de Bronsstraat 10 en laat je door onze medewerkers adviseren!

Bron: Koffieblog
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top