Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 26 oktober 2012

5 tips voor lekkere koffie

Koffie is behoorlijk populair in Nederland en daarom staan we ook op de vierde plek van de wereldranglijst van koffieleuten. Wij Nederlanders drinken koffie dan ook meer dan cola, thee en bier! Maar wat maakt koffie nou echt lekker?

Met deze vijf tips komt het wel goed!

Vers water

Gebruik altijd vers water als je koffie gaat zetten. Maar bovendien het waterfilter van je koffiemachine regelmatig schoon.

Temperatuur

De geur en smaak van koffie ontwikkelen zich het beste bij 95 graden. Heb je een modern koffiezetapparaat? Dan gaat dit allemaal vanzelf, maar als je een keer oploskoffie maakt, kun je dus beter geen kokend water over de korrels gooien, maar eventjes wachten tot het een klein beetje is afgekoeld.

Niet te lang bewaren

Bewaar je koffie niet te lang. Door koffie lang te bewaren, gaat de smaak verloren. Bewaar je koffie maximaal een half uurtje.

In de vriezer

Gemalen koffie is maximaal twee weken te bewaren in een geopende verpakking. Bonen blijven tot wel enkele maande na opening goed. Als je een grote voorraad koffiebonen heb ingekocht kun je deze het beste in de vriezer bewaren.

Verwarm het kopje

Koffie koelt meestal snel af waardoor je minder lang kunt genieten van je koffie. Om extra lang van je koffie te genieten kun je het kopje even verwarmen in de magnetron of het even onder de warme kraan houden.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top