Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 04 februari 2010

6 tips voor goede koffie

Koffie is een van de meest gedronken dranken in Nederland. We drinken het gemiddeld drie keer per dag. Maar hoe maak je nou echt een lekker bakje koffie? Wij geven u 6 handige tips.

1. Gebruik vers water

Water, vers water welteverstaan is één van de belangrijkste basis-ingrediënten voor een kopje koffie. Let op: een waterfilter heeft u alleen maar nodig in streken zoals Zuid-Limburg en een deel van Twente waar het water zeer hard is. Voor de overige gebieden is het gebruik van een waterfilter niet van belang.

Tip van Tom: Heeft u wel een waterfilter in de machine en gaat u deze ontkalken, verwijder dan svp het waterfilter eerst. Anders gebeuren er nare dingen!

2. Geen kokend water

Gebruik nooit kokend water voor uw koffie! De smaak en aroma gaat hierdoor verloren. Bij moderne koffie apparaten ligt de temperatuur standaard gemiddeld op 86 graden. Bij Jura ligt deze gemiddelde temperatuur op 79 - 83 graden.

3. Bewaar uw koffie niet langer dan 30 minuten

Laat u koffie nooit langer dan een half uur op de warmhoudplaat staan. Ook dit is nadelig voor de aroma.

4. Gemalen koffie of koffie bonen

Gebruikt u gemalen koffie? Bewaar een geopende verpakking nooit langer dan twee weken. Koffiebonen gaan daarentegen veel langer mee. Die kunt u gerust enkele maanden in een geopende verpakking goed houden.

5. Bewaar uw koffiebonen in de vriezer

Heeft u net een voorraad koffiebonen gekocht? Bewaar deze dan in de vriezer of in ieder geval op een koele plek met een constante lage temperatuur. Alles ten behoeve van de optimale koffiesmaak.
6. Gebruik een warmhoudplaat en geniet langer van uw koffie
Koffie koelt snel af. Wilt u uw koffie langer warm houden, spoel uw kopjes om met heet water. Veel espresso apparaten, zoals die van Siemens, hebben een warmhoudplaat. Hierdoor worden uw kopjes voorverwarmt en kunt u dus langer genieten van uw koffie.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top