Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 18 februari 2011

Cappuccino als koffievariant onder de loep

Koffiediscounter.nl heeft al verschillende koffievarianten onder de loep genomen, zoals espresso, koffie verkeerd en latte macchiato. Deze keer neemt Koffiediscounter.nl de koffievariant cappuccino onder handen.

Cappuccino

Cappuccino is een veel gedronken koffiesoort en is net als espresso te drinken in verschillende varianten. Voor een cappuccino wordt 45 ml espresso gebruikt en 150 ml verse melk. Gebruik bij voorkeur volle melk, volle melk zorgt voor de mooiste schuimkraag en kunt u bovendien gemakkelijk schuimen. U kunt een cappuccino afmaken met wat cacaopoeder of kaneel op de top!

De naam cappuccino

De naam ‘cappuccino’ is afgeleid van de kleur van de habijt van kapucijner monniken. De kapucijner monniken hebben hun naam te danken aan de kappen van hun habijten. Vandaar de naam cappuccino. Van oorsprong is cappuccino afkomstig uit Wenen en bestaat uit espresso, melk en melkschuim.

Cappuccino in verschillende varianten

Cappuccino is er in verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld ‘cappuccino senza schiuma’ en ‘cappuccino chiaro’ en ‘cappuccino scuro’. Cappuccino senza schiuma is het Italiaanse woord voor Cappuccino zonder schuim. Deze variant bestaat dus alleen uit espresso en opgewarmde melk. Vergelijkbaar met de caffè latte en koffie verkeerd. Anders dan bij een ‘normale' cappuccino bevat een 'cappuccino chiaro' meer melk. Een 'cappuccino scuro' daarentegen bestaat uit meer espresso en minder melk.

Koffiediscounter.nl

Bij Koffiediscounter.nl kunt u terecht voor heerlijke koffiebonen die uitermate geschikt zijn voor cappuccino. Probeert u eens de Bazzara Gourmet Top Class, Bazzara Gold of de Bravi Caffe Superior. Alle drie de koffiebonen proberen? Probeer dan het cappuccino test pakket cappuccino mix.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top