Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 11 januari 2011

De duurste koffie ter wereld, Kopi Luwak!

Kopi Luwak is niet gemaakt van dure zeldzame bessen, maar is exclusief vanwege het zeer speciale productieproces. Kopi Luwak wordt ook wel Civetkoffie genoemd, vernoemd naar de civetkat die dol is op koffiebessen. Uit de uitwerpsels van dit dier worden de exclusieve koffieboontjes gevist, en vervolgens gedroogd en verkocht. Smakelijk he?!

Zeer speciaal productieproces

Als de koffiebes wordt opgegeten door de Civetkat, wordt het vruchtvlees verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Door fermentatie krijgt deze zijn geliefde exquise smaak. De pitten worden teruggevonden in de uitwerpselen van het diertje en worden gewassen, 4 tot 7 dagen gedroogd en vervolgens licht geroosterd. Aangezien de door de Civetkat uitgepoepte bessen moeilijk vindbaar zijn, is de prijs erg hoog en heeft de koffie een zeer exclusief karakter.

Oorsprong van de Kopi Luwak

Kopi Luwak komt oorspronkelijk uit Sumatra. Van deze Kopi Luwak bonen wordt slechts 200 tot 500 kilo per jaar geoogst. Omdat de vraag echter groter is dan het aanbod, wordt de Civetkat tegenwoordig uitgezet op plantages op Sumatra, Sulawesi (Celebes) en Java. Desondanks blijft de Kopi Luwak nog steeds de meest exclusieve koffie ter wereld. Het aroma van de bijzondere koffie is erg aangenaam, de smaak is zacht, fris en heeft typisch Indonesische ondertonen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top