Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 03 augustus 2012

De lekkerste koffievariaties maak je zo!

Koffie drinkers opgelet… Hoe drink jij je koffie het liefst? Koffie met veel warme melk, dus koffie verkeerd? Of koffie met opgeklopte melk, dus cappuccino? Of gewoon een lekker kopje espresso? Maar wat is nou de beste manier om deze koffievariaties te bereiden? Koffiediscounter.nl legt uit!

Diverse koffievariaties

Iedere koffieliefhebber heeft wel zijn eigen favoriet als koffievariatie. Hieronder vind je de verhoudingen en de beste bereiding van de populairste variaties.

Caffé Latte
Caffé Latte, oftewel koffie verkeerd, is koffie met veel warme melk. In een caffé latte zit voor 1/3 koffie en voor 2/3 warme melk. Het lekkerste is om een koffie verkeerd uit een glas te drinken. Doe eerst de warme melk in het glas en giet vervolgens de koffie erdoor voor het beste resultaat.

Latte Macchiato
Een latte macchiato is een overheerlijke koffiedrank die bestaat uit veel melk, melkschuim en een espresso. Voor de perfecte latte macchiato pak je een hoog glas. Giet 2/3 warme melk in het glas. Pak een eetlepel en laat vervolgens de espresso heel voorzichtig, over de achterkant van de lepel, in het glas glijden. Doe het melkschuim erop en klaar is je latte macchiato. Als je latte macchiato uit drie laagjes bestaat (melk, espresso, melkschuim) is je latte macchiato geslaagd. Anders moet je nog even verder oefenen.

Macchiato
Een gewone macchiato is eenvoudig te bereiden. Een macchiato is gewoon espresso met melkschuim. Doe de espresso in een glas en doe er vervolgens het melkschuim op.

Cappuccino
Cappuccino is misschien wel de populairste koffievariatie. Een cappuccino bestaat uit drie gelijke delen van espresso, warme melk en melkschuim. Doe de espresso in een kopje of glas. Giet vervolgens de warme melk erin en doe als laatste het melkschuim erop. Bestrooi tenslotte het melkschuim met een beetje cacaopoeder.

Espresso
Bij de perfecte espresso wordt water van 95°C door 7 gram koffie gestuwd bij een druk van 9 bar, gedurende ongeveer 25 seconden. Gelukkig hoef je zelf meestal alleen maar op een knop te drukken voor een kopje 100% espresso!

Koffiediscounter.nl

Koffiediscounter.nl heeft voor het maken voor deze koffies de perfecte spullen in huis. Zo is er een ruim assortiment aan espressomachines, volautomaten en melkopschuimers. Maar ook diverse variaties koffiebonen en accessoires zoals siropen, glazen en reinigingsproducten.

Koffiediscounter.nl wenst je succes bij het maken van de koffievariaties. Geniet ervan!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top