Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 20 maart 2014

De pistonmachine – ga voor het Italiaanse koffiezetten!

Hedendaags hebben we volautomatisch, halfautomatisch en pistonkoffiemachines. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de eerste twee en een pistonmachine? Hierbij leggen we in het kort uit wat een pistonmachine nou precies is en waarom een pistonmachine je altijd zo aan Italië doet denken!

Het Italiaanse gevoel

Laten we eerst eens uitleggen wat een pistonmachine precies is. Het is een espressoapparaat dat werkt met een mechanische zuiger die het koffiewater door de koffie heendrukt. Vol- en halfautomatische koffiemachines gebruiken hiervoor een elektrische pompdruk. Een pistonapparaat klinkt dan misschien een beetje ouderwets, maar niets is minder waar. Het heeft een klassieke Italiaanse uitstraling, omdat je bij een pistonmachine altijd moet denken aan de Italiaanse cafés waar die knappe barista aan de grote hendel moest trekken om de zuiger in beweging te brengen, de druk op te bouwen en deze langzaam op te laten komen, om het hete water met de juiste snelheid en druk door de koffie te laten lopen en uiteindelijk het perfecte Italiaanse kopje koffie werd gezet.

Voor de koffieliefhebbers die zelf koffie willen zetten

De doorgewinterde koffieliefhebbers zien de piston als de enige optie voor een echte kop koffie. Waarom? Omdat je met deze machine echt zelf je koffie zet en ‘aan het roer’ staat. Hierdoor geeft het je koffie charme waardoor die niet onderdoet aan de iets luxere apparaten.

Hoe zet je koffie met een pistonmachine?

Bij de piston maak je zelf de keuze of je nu voor een maling kiest die grof is of juist erg fijn. Daarna druk je de koffie aan in de koffiehouder. Dit vereist wel precisie en ervaring, maar naar een aantal keren dit doen, heb je het snel genoeg onder de knie! Je plaatst de piston terug in het apparaat en bepaalt daarna zelf hoeveel koffie je gaat gebruiken voor één kopje. En hiermee maak je een heerlijke Italiaanse espresso klaar!
Sommige pistonapparaten beschikken ook over een stoompijpje. Dan maak je niet alleen verrukkelijke koffie, maar ook nog eens een perfecte cappuccino!

Te koop bij Koffiediscounter.nl

Een pistonmachine koop je natuurlijk bij Koffiediscounter.nl. Bekijk hier ons online assortiment. Wil je liever eens zien hoe een pistonmachine nou daadwerkelijk werkt? Kom dan eens langs in Naarden aan de Bronsstraat 10. Hier krijg je deskundig advies over het aanschaffen van een pistonmachine.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top