Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 26 augustus 2013

Duurste koffie ter wereld te herkennen met labtest

Misschien heb je het weleens op onze site voorbij zien komen, maar de duurste koffiebonen zijn afkomstig van civetkatten. Het is de meest exclusieve soort koffie en er is nu een labtest die deze koffiebonen kan onderscheiden van andere.

Kopi Luwak

De meest exclusieve koffie ter wereld heet Kopi Luwak en komt uit Indonesië. Deze koffie wordt op bijzondere wijze geproduceerd. De bessen van koffieplanten worden geselecteerd en opgegeten door civetkatten. Zodra ze deze weer uitpoepen worden deze enkele dagen tot weken bewaard, zodat de poep er in kan trekken. Hierna worden ze gewassen, gefermenteerd, gedroogd en gebrand. Voor een kilo van deze bijzondere koffie betaal je zo’n 400 euro.

Namaak

Omdat de koffie zo duur is en de productiewijze omslachtig is, is het aantrekkelijk om ze op een andere manier te fabriceren en ze onder dezelfde naam te verkopen. Ook komt het voor dat de gemalen Kopi Luwak wordt gemengd met een andere koffiesoort.

Labtest

Voorheen roken experts het verschil wel tussen de echte en namaak, maar tegenwoordig is er daar dus ook een test voor. Het team van onderzoekers voerden verschillende tests uit om de echte Kopi Luwak te onderscheiden van de rest. Deze koffiebonen zijn te herkennen door de verhoogde concentratie appelzuur en citroenzuur. Onderzoekers zeiden overigens ook dat de koffie zo duur is vanwege het verhaal en niet vanwege de smaak. De Kopi Luwak koffie scoorden namelijk lager dan gemiddeld tijdens een blinde koffietest.

Blijf je liever bij de betaalbare koffiesoorten? Neem dan een kijkje bij onze koffiebonen!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top