Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 24 mei 2012

Een lekkere ijskoffie maak je zo...

Nu het zo heerlijk zomers weer is, ben je zo nu en dan wel toe aan wat verkoelends. Koffiediscounter.nl heeft dan ook een perfecte oplossing voor jou… een lekker ijskoffie! Hoe maak je dat?

Wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk verschillende varianten ijskoffies en je kan ze op verschillende manieren klaarmaken. Koffiediscounter.nl geeft je een van de vele variaties:

- Verse koffie
- 4 tot 6 ijsblokjes
- Suikerklontjes
- Honing
- Bruine suiker
- Halfvolle melk

Hoe maak je het?

IJskoffie maken is best makkelijk, maar er komt wel meer bij kijken dan alleen de koffie koud laten worden. Voor het maken van een ice coffee is een blender makkelijk, maar is niet noodzakelijk.

Je zet een kop verse, sterke koffie waar je een klontje suiker in doet. De koffie laat je vervolgens afkoelen totdat deze koud is. Vervolgens giet je de afgekoelde koffie over in een kan of een grote beker. Doe een scheutje melk bij de koffie en ook een theelepel honing en bruine suiker. Roer nu de koffie goed door, dit kan met de hand, maar ook in de blender.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een groot glas met ijsklontjes vullen en de koffie erbij gieten. Nog een keer goed roeren en genieten maar.

Variatietips

Om de icecoffee helemaal compleet te maken zou je er ook nog een flink toef slagroom op kunnen spuiten. Hier kan je dan weer eventueel wat cacaopoeder of kaneel over strooien.

Probeer ook eens een lekkere koffiesiroop door de ijskoffie te doen in plaats van honing. Koffiesiroop heb je in diverse smaken zoals hazelnoot, karamel, vanille en chocola. Verder kun je ook eens een bolletje vanille-ijs erin scheppen. Jammie.

Koffiediscounter.nl

Wil je meer weten over koffierecepten en/of inspiratie op doen? Met alle koffierecepten van Koffiediscounter.nl maak je diverse varianten koffies, wat voor een weer het ook is. Koffie maak je natuurlijk met verse koffiebonen en laat Koffiediscounter.nl hier nou een breed assortiment in hebben. Probeer bijvoorbeeld onze eigen gebrande koffiebonen eens, Caffe Coronel. Op Italiaanse wijze gebrand met een heerlijke zachte, zoete en toch volle smaak.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top