Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 27 januari 2014

Espresso maken met een percolator of cafetière

Koffie drinken is een ware belevenis voor de echte koffie liefhebber. Je kunt koffie op allerlei manieren bereiden, neem nou de espresso, een heerlijk sterk kopje koffie. Espresso is een bereiding waarbij heet water onder hoge druk door de aangedrukte koffie wordt geperst. Dat kun je met een grote espressomachine doen, maar wist je dat je ook espresso kunt zetten met een percolator of cafetière?

Met of zonder stekker?

Voor het bereiden van een heerlijke espresso kun je natuurlijk een apparaat met stekker aanschaffen maar espresso maken zonder apparaat met een stekker gaat ook uitstekend. Met een Cafetière of percolator zet je de lekkerste espresso’s op ambachtelijke wijze.

Hoe werkt een percolator?

Espresso maken op een ambachtelijke manier doe je met een cafetière of percolator. De percolator wordt door verschillende merken verkocht. Een percolator werkt als volgt. Je haalt het bovenstuk los van de de onderkant (het reservoir), nu kun je water in het reservoir gieten, tussen de kan en het reservoir zit een inzit hier doe je de gemalen bonen (ongeveer zo groot als de peperkorrels in de pepermolen) in. Daarna draai je de kan (de bovenkant) op de onderkant en zet je de espressopot op het vuur, de techniek van de pot en het vuur samen maken het mogelijk dat er na enkele minuten een heerlijke espresso voor u klaarstaat.

Hoe werkt een cafetière?

Een cafetière werkt anders, bij een cafetière doe je gemalen koffie onder in het kannetje daarover schenkt je gekookt (tussen de 93-95 graden, bij deze temperatuur verbrand de koffie niet)water, je laat dit zo’n 3 minuten staan, daarna pers je de gemalen koffie met het filter heel rustig naar beneden en klaar is het heerlijke kopje espresso.

Nagerechten met espresso

Espresso kun je natuurlijk heerlijk nuttigen na een maaltijd of gewoon tussendoor. Ook wordt deze koffie wel gebruikt bij het bereiden van verschillende nagerechten, denk bijvoorbeeld aan tiramisu, roomijs met espresso, café glacé en zo zijn er nog wel een aantal nagerechten te noemen.

Kortom, hou je van espresso en vind je het leuk om dat op een ambachtelijke manier te bereiden? Kijk dan eens in onze shop naar een mooie percolator of cafetière.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top