Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 03 juli 2012

Espressodrinkers opgelet: een paar handige tips & tricks!

Koffie is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. Je drinkt een kop koffie in de ochtend, één tegen een uur of 11, na de lunch en misschien ’s middags en ’s avonds ook nog wel. Je zit dus al gauw aan de 4/5 kopjes per dag. En speciaal voor de mensen die van een goede espresso houden en niet van filterkoffie, hebben wij een aantal tips & tricks om het beste uit je koffie te halen.

Manier van zetten

Bij het maken van espresso wordt er druk gebruikt, waardoor er veel meer smaken mee gaan dan bij bijvoorbeeld filterkoffie. Doordat de zet-tijd van een espresso maar een paar seconden is, heeft het niet genoeg de tijd om de slechte eigenschappen van koffie mee te nemen, waaronder de cafeïne. Een espresso die op de juiste manier is gezet bevat minder cafeïne dan een kop filter koffie.

Temperatuur

De temperatuur van koffie is heel erg belangrijk. Mensen denken vaak dat espresso wordt gezet met kokend water maar dit is niet waar. Zou je wel kokend water gebruiken dan verbrand je koffie en kijgt je espresso een bittere smaak. Dus zet je zelf je koffie, let hier dan op.

Melk

Koffie en melk matchen heel goed met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere cappuccino of latte macchiato. Voor een goede cappuccino moet de melk goed opgeschuimd worden. Een probleem bij cappuccino is, is dat mensen deze vaak de heet maken. Koffie wordt gezet op zo’n 90 graden en men gaat er vaak vanuit dat dit bij cappuccino hetzelfde is, maar dat is helemaal niet zo! De melk moet je opschuimen en verwarmen, maar niet warmer dan 65 graden want anders gaat de melk koken en verbrand het de eiwitten en daardoor kan het schuim snel inzakken. Zonde!
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top