Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 03 juli 2013

Espressomachine kopen? Lees eerst deze tips!

Iedereen kan tegenwoordig thuis espresso’s maken. De een doet dat met een redelijk eenvoudig nespresso apparaat terwijl de ander zweert bij een volautomaat. Met deze kooptips voor espressomachines weet je welk apparaat het beste bij jou past. Koffiediscounter vertelt waar je op moet letten en hoe je tot een goede keuze komt.

Drie mogelijkheden

Er zijn drie mogelijkheden wanneer je een espresso wilt gaan zetten: je kunt het doen met gemalen koffie, koffiebonen of met kant en klare cupjes.

Cupsystemen

De koffiemachines met een cupsysteem zijn het eenvoudigst in gebruik. Je hoeft alleen maar het cupje in de houder te plaatsen en het apparaat zet koffie. Heel gemakkelijk dus. Bovendien neemt een nespresso apparaat maar weinig ruimte in beslag op je aanrecht.

Maar ook onder de nespresso apparaten zijn er verschillen. Zo kun je sommige verstellen in hoogte zodat er verschillende maten kopjes onder passen en hebben de waterreservoirs verschillende groottes waardoor je hem minder vaak hoeft bij te vullen. Er zijn zelfs cupsystemen met een melktoevoer zodat je met je nespresso machine ook een heerlijke cappuccino kunt zetten.

Espresso zetten met gemalen koffie

Wil je espresso zetten van gemalen koffie? Dan heb je meerdere opties! Je kunt gaan voor de traditionele manier met een Cafetière. Hiermee maak je op ambachtelijke wijze een espresso op je kookplaat. Eenvoudig, en binnen no time heb je een overheerlijk kopje espresso.

Wil je de espresso helemaal naar eigen smaak maken? Kies dan van voor een Pistonmachine. Je bent wat meer tijd kwijt aan het zetten van je espresso, maar dan heb je ook wat! Voor de echte liefhebber van espresso’s is een pistonmachine ideaal.

Espresso van vers gemalen koffiebonen

Wil je genieten van super verse koffie? Dan is een volautomaat ideaal voor jou. Een volautomaat maalt koffiebonen en zet hier vervolgens direct koffie van. Als je een koffieliefhebber bent, is een volautomaat een goede keuze. In aanschaf betaal je wat meer, maar de koffie per kopje is aanzienlijk goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een cupsysteem.

In een volautomaat kun je overigens ook gemalen koffie gebruiken. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft! Volautomaten zijn vaak voorzien van een melkkan zodat je ook heerlijke koffievariaties met melk kunt maken. Maak bijvoorbeeld thuis een overheerlijke Latte Macchiato!

Op onze Koffiemachine kopen pagina lees je meer over alle verschillende apparaten en kun je per apparaat lezen wat de voor- en nadelen zijn.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top