Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 mei 2014

Gek op koffie én pasta? – Nu in een combinatie!

Ben jij ook zo gek op pasta, maar gaat een heerlijke espresso er ook altijd wel in? Dan hebben we hier wel een heel bijzonder recept die deze twee combineert. Maak nu voor 4 personen een heerlijke en speciale koffietagliatelle. Lees snel verder!

Koffietagliatelle met roomsaus

Het is heel simpel om je eigen tagliatelle te maken en daarnaast ook nog eens super leuk, omdat je de pasta zelf maakt in plaats van het kant-en-klaar in de winkel te kopen. Je maakt het gerecht voor maximaal 4 personen, maar moet hierbij natuurlijk ook nog een saus klaarmaken. Droge pasta is natuurlijk niet zo lekker! Het pastadeeg kan je met je handen klaarmaken, maar vind je dit te veel werk? Dan kan je het ook maken met een keukenmachine of foodprocessor. Neem een kijkje bij Keukenmachinediscounter.nl voor deze producten. De espresso zet je natuurlijk met een espressoapparaat.

Wat heb je nodig?

Onderstaand de ingrediënten om het recept te maken:
• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 20 ml extra vergine olijfolie
• Een snuifje zout
• 3 kleine klopjes espresso
• 250 gr room (geschikt om te koken)
• 50 gr boter
• Handjevol gehakte bieslook
• Water (indien nodig)

Hoe maak je het?

Plaats de bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, de olie en het zout toe. Meng alles goed door de bloem. Tip: doe het eerst met een vork en daarna met je handen. Je kan natuurlijk ook een keukenmixer of foodprocessor gebruiken. Als je alles door elkaar hebt gemengd, voeg dan beetje bij beetje de espresso toe.

Als het deeg niet erg elastisch is, voeg je wat water toe. Je rolt het deeg zo dun mogelijk uit. Gebruik wat bloem op het werkblad zodat je deeg niet blijft kleven. Als de deeg dun genoeg is, laat je het een paar minuten rusten. Rol het dan voor de laatste keer uit en snijd het deeg in reepjes uit (zo breed als je zelf het liefst wil).

Kook de reepjes in kokend water met een snuifje zout. Terwijl je de tagliatelle kookt, kan je ondertussen de saus voorbereiden.

Smelt langzaam de boter en voeg room toe voor het maken van een dikke saus. Voeg wat peper en zout toe voor de smaak. Meng de tagliatelle met de saus en garneer het gerecht met bieslook.

Tip: het is ook altijd lekker om het gerecht met salade en/of brood te serveren!

(Bron: delonghi.nl)
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top