Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 26 februari 2014

Geniet van heerlijke melkspecialiteiten met de melkopschuimer

Met een melkschuimer geniet je optimaal van een cappuccino of latte macchiato met dé perfecte schuimlaag. Met een elektrische melkopschuimer maak je de lekkerste schuim. Melkopschuimers zijn te vinden in diverse soorten en maten en ook Koffiediscounter.nl heeft een aantal in zijn assortiment!

De melkopschuimer

Er zijn veel verschillende melkopschuimers. Met kleine inhoud of grote inhoud, met of zonder kan en apparaten die koud en warm opschuimen. De inhoud van de kan ligt meestal tussen de 0,2 en 1,5 liter en er zijn ook modellen zonder kan, maar hiermee kun je melk niet opwarmen. Het is wel een stuk voordeliger en ze kunnen eenvoudiger worden opgeborgen.
Daarnaast zijn melkschuimers verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk hierbij aan RVS, metaal maar ook kunststof. Wil je je keukenapparaten allemaal een beetje in dezelfde stijl? Dat kan, want sommige merken brengen eenzelfde lijn uit, met daarin ook melkschuimers.

Hieronder een aantal melkopschuimers van Koffiediscounter.nl:
Severin SM9684
Philips Saeco Melkopschuimer
Illy Melkschuimer
Bodum Latteo

Functies en opties

Door de antikleeflaag in de kan, koekt de melk niet aan en is die simpel schoon te houden. Melkopschuimers maken niet alleen melkschuim, maar hebben ook de functie om melk op te warmen. Zo maak je ook heerlijke chocolademelk. Om het apparaat eenvoudig op te bergen, beschikken ze over een opbergmogelijkheid voor het snoer en duurder modellen zijn meestal ook 360 graden draaibaar. Dit is makkelijker voor mensen die linkshandig zijn, zodat ze het apparaat makkelijk op de basis kunnen plaatsen.

Tips voor dé perfecte melkschuim

Een aantal tips voor het beste resultaat:

Voor het stevigste schuim is het verstandig om volle melk te gebruiken. Drink je maar weinig melk? Schaf dan kleine pakjes houdbare melk aan, dan gooi je het melk ook niet weg!

Zorg altijd dat je de juiste hoeveelheid melk gebruikt. Met te weinig brand je melk aan en te veel melk laat je kopje overstromen.

Om te voorkomen dat de melk aankoekt, moet je de melkopschuimer na ieder gebruik schoonmaken.

Klik hier voor een overzicht van alle melkschuimers van Koffiediscounter.nl De melkopschuimer voor 8 uur ’s avonds bestelt, is de volgende werkdag al in huis! Kun je meteen aan de slag met onderstaande recepten!

Recepten voor melkspecialiteiten

Latte Macchiato
Giet een enkele espresso in een glas gestoomde melk (ca. 250 ml). Zo ontstaat er een mooi gelaagde drank van melk, espresso en melkschuim.

Cappuccino
Schenk de opgeschuimde melk door de crème laag van de espresso. Als het goed is scheidt het schuim in het kopje. Er blijft vervolgende één derde melk, één derde espresso en één derde melkschuim over welke in een kopje van ca. 150-150 ml wordt gereserveerd.

Espresso macchiato
Zet een enkele espresso en doe hierop één of twee eetlepels melkschuim. Hierdoor wat de smaak minder bitter. Grappig feitje: het drankje dankt zijn naam aan het gevlekte uiterlijk.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top