Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 23 januari 2013

Gratis koffie in Russisch cafe

In een café of restaurant betaal je normaal gesproken voor hetgeen je consumeert. Een 28-jarige Russische ondernemer bedacht dat het ook anders kan. Bij hem betaal je niks voor je koffie en ook niet voor de koekjes die je erbij eet.

Drie euro per minuut

Nee, in zijn café betaal je alleen voor de tijd die je er bent. Eigen consumpties meebrengen mag ook! Tsiferblat, het café van deze ondernemer wordt voornamelijk bezocht door studenten die langere tijd in het café blijven hangen. Ook zakenmensen komen er voor besprekingen. Het eerste uur betalen bezoekers twee roebel per minuut. Dit komt neer op ongeveer 3 euro per uur. Daarna zakt de prijs naar één roebel per minuut. En alle koffie, thee en koekjes die je bestelt zijn dus gratis.

Achterliggende gedachte

De achterliggende gedachte van de Russische ondernemer is om mensen ‘direct’ met elkaar te laten communiceren. Als een soort tegenhanger van social media. Hij ziet zijn café als een social net werk in het echte leven.

Dit principe werkt natuurlijk niet op plekken waar mensen snel een kop koffie halen om vervolgens op de trein te stappen, maar in de buurt van universiteiten bijvoorbeeld zou dit initiatief wel eens hartstikke goed kunnen werken.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top