Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 november 2010

Heerlijke Italiaanse koffie varianten

Bij een espresso, cappuccino of een andere koffievariant denk je al snel aan Italië. Voor Italianen is koffie hèt nationale drankje. Op elk moment van de dag kan je een overheerlijke koffievariant bestellen. Of je nu zin hebt in een sterke espresso of een cappuccino met een mooie schuimlaag.

Wat koffie betreft zijn Italianen erg kritisch. Zo moet een espresso of caffè zoals de Italianen hem noemen, aan hoge eisen voldoen. Water van 93 graden wordt onder druk van 9 bar in 25 seconden door 6,5 tot 9 gram koffie geperst om zo een kopje met 30 ml espresso te vullen. Een goede espresso herken je aan een stevige crèmelaag waar de suiker langzaam doorheen zakt.

Italiaanse koffievarianten op een rijtje

Maar naast espresso kan je uit veel meer Italiaanse koffievarianten kiezen. Hieronder vind je een overzicht:

- Caffè Doppio: dubbele espresso.

- Ristretto:sterke espresso. Bij een Ristretto wordt er minder water gebruikt en het water stroomt sneller door de koffie.

- Caffè Lungo:espresso met meer water.

- Caffè Latte: koffie met gestoomde melk.

- Cappuccino:1:3 espresso en 2:3 gestoomde melk. Gebruik voor de bereiding van cappuccino koude volle melk voor een mooie schuimlaag.

- Latte Macchiato:espresso met veel warme, opgeschuimde melk.

Italiaanse koffiebonen

Koffiebonen nodig om en zo'n heerlijke Italiaanse koffievariant thuis te produceren? Koffiediscounter.nl heeft koffiebonen van Bravi Caffe. Echt goede koffiebonen met een volle, krachtige smaak!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top