Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 31 maart 2014

How to: Senseo ontkalken

Een Senseo apparaat werkt gemakkelijk en snel. Je hebt geen losse koffiebonen nodig, maar koopt kant en klare pads. Dus we snappen het gemak erachter. Máár ook je Senseo apparaat moet je af en toe ontkalken. Hoe je dat precies moet doen, lees je hieronder.

Wanneer ontkalken?

Merk je dat je Senseo koffie een rare smaak krijgt? Of ervaar je andere problemen? Waarschijnlijk is het dan tijd om te ontkalken. Senseo zelf zegt dat je het beste één keer in de drie maanden je apparaat moet ontkalken.

Ontkalkingsmiddel

Je hebt om je Senseo te ontkalken natuurlijk iets van ontkalkmiddel nodig. Je hebt voor Senseo apparaten en speciale Senseo ontkalker. Deze vind je hier. Wanneer je een ontkalker gebruikt heb je verder water nodig en een bak die onder je Senseo past. Hier kan dan het water in worden opgevangen. Druk op de knop voor twee kopjes koffie en laat het waterdoorstromen totdat het waterreservoir helemaal leeg is.

Vul het waterreservoir weer met water e doe de ontkalker erbij. Laat vervolgens weer het hele waterreservoir leeglopen zoals bovenstaand werd omschreven.

Tot slot herhaal je deze stap voor de derde keer, maar dan weer met alleen water. Maak nog even de padhouder grondig schoon en je apparaat is helemaal schoon!

Maak je Senseo op tijd schoon

Eigenlijk moet je dus één keer in de drie maanden je Senseo apparaat ontkalken. Maar wij merken dat mensen dit toch vaak vergeten. Doe het daarom nu en zet over drie maanden een notitie in je agenda dat het weer tijd is voor een schoonmaakbeurt. Wanneer je dus merkt dat je koffie een vreemd smaakje krijgt, weet je waar aan het ligt. Schoonmaken die handel.

Senseo ontkalker

Geen ontkalker in huis? Wij verkopen ook de Philips Saeco ontkalker. Zo weet je zeker dat je het juiste product gebruikt. Deze ontkalker ontkalkt en voorkomt roest waardoor je Senseo langer meegaat.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top