Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 februari 2014

In de spotlight bij Koffiediscounter.nl – onze koffiemerken!

Bij Koffiediscounter.nl verkopen wij een diversiteit aan koffiebonen van verscheidene merken. Hieronder zullen we wat meer vertellen over de herkomst en ’t ontstaan van deze merken. Zodat je straks precies weet waar die heerlijke koffieboon vandaan komt…

Bazzara

Het merk Bazzara komt van oorsprong uit de Italiaanse stad Trieste. In 1966 opgericht door Dionisio Bazzara die van het koffiebranden een familietraditie heeft gemaakt. In totaal maakt Bazzara 25 verschillende melanges, waarvan wij de Top Class in ons assortiment hebben. Deze mix van bonen uit Zuid-Amerika en Azië heeft een zeer constante kwaliteit met een volle smaak en een pittige afdronk, maar is desondanks mild te noemen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van 100% Arabica bonen heeft deze koffie een laag cafeïne gehalte. Deze bonen zijn geschikt voor espresso, caffe lungo en gewone koffie. Geschikt voor de veeleisende pure koffiedrinker!

Bravicaffe

In Rome is dit merk in 1952 gestart door de broers Emilio en Faustino Bravi. In het historische gedeelte van deze stad openden zij de eerste koffiebar annex bonen- verkooppunt. In korte tijd bezaten ze vier koffiebars/winkels en werden groothandelaren. In 1982 is het merk overgenomen door de familie Ciravegna. Nog steeds staat deze familie aan het hoofd van het bedrijf wat inmiddels is verhuisd naar het industriegebied van Monterotondo, net buiten Rome. Deze 100% Arabica boon is zeer vol van smaak. Verrukkelijk vol, maar tegelijkertijd zacht. Niet bitter of zuur, maar een lichte noten nasmaak. Afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Van dit merk verkopen wij 4 verschillende soorten, te weten: Bravicaffe Arabica, Bravicaffe Crema, Bravicaffe Superior en Bravicaffe Decaffeinato.

Illy

Net als Bazzara komt dit merk oorspronkelijk uit Trieste. De Hongaarse Francesco Illy vestigt zich daar na de 1e Wereldoorlog in 1933. Hij doet belangrijke uitvindingen, zoals de voorloper van de espressomachine en de methode om koffie onder druk te bewaren, zodat het naar verre landen geëxporteerd kan worden. Negen soorten Arabica verwerkt Illy maar liefst in de melange! Deze bonen zijn afkomstig van de beste oogsten uit drie landen. Te weten Ethiopië, Colombia en Costa Rica. Elke boon met zijn eigen identiteit: Zo heeft de boon uit Ethiopië een prima balans tussen bitter, zuur en zoet. Met kenmerken- de tonen van jasmijn, noten en meloen. Een fascinerende boon! Uit Colombia komt de boon met een uitstekende balans tussen bitter en zuur. Een volle smaak met een vleug chocolade, citrus en rood fruit. En soms zelfs een nasmaak van karamel… Prachtige zachte boon! De Costa Ricaanse boon is evenwichtig met een bloemachtig bouquet, houdt zoet en zuur perfect in balans. Ook hier is een toon van chocolade te proeven. De uiteindelijke melange is bijzonder uniek uitgebalanceerd en zal zeker te waarderen zijn voor iedere koffieliefhebber.

Arabicaffe

Oorspronkelijk komt dit merk uit Catania op Sicilie en is opgericht in 1953 door drie vrienden. Franceso Bonaccorsi, Vincenzo Musumeci en Santo Longo wilden een product ontwikkelen dat voldeed aan de toenemende vraag van bars en restaurants. Nu zetten de nazaten dit bedrijf voort in het gedachtegoed van hun voorvaderen en speelt het merk mee op een internationaal niveau. De Arabicaffe Supermiscela blend bestaat uit Robusta 20% en Arabica 80% afkomstig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Kameroen en Kongo is temperamentvol en de schuimlaag verrassend. Een pittige koffiesoort, maar met een fluwelen nasmaak!

Your Roast Atjeh – Garcia’s Roastery

Garcia’s Roastery is een koffiebranderij in Naarden. Ze roosteren vers, daardoor ben je verzekerd van een optimale smaak en kwaliteit. Dit bedrijf heeft directe importcontacten met de leveranciers en is hierdoor in staat om de koffiebonen vanaf het moment dat ze worden geplukt binnen ongeveer tien weken bij u in huis te hebben! Deze Fairtrade koffie is organisch en met de hand geplant, geplukt en gebrand. Deze bonen zijn 100% biologisch gecertificeerd, dat garandeert je dat er volgens wettelijk voorschrift wordt geproduceerd en geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Afkomstig uit Atjeh; een noordelijke provincie op het eiland Sumatra, Indonesië. Op de berg “Gayo Mountain” groeit deze koffie op een hoogte van 1600 meter, daardoor is deze Arabica koffie uniek van smaak. Lekker zacht en vol, maar toch krachtig.
Cafe Coronel
Ons eigen merk, waar we stiekem best heel trots op zijn! Onze koffie-expert, Tom Coronel senior, heeft exclusief voor Koffiediscounter een koffieboon gemaakt. Een Italiaanse branding die zacht en zoetig is en heel vol van smaak, een heel klein vleugje chocolade maakt het af. De koffie is 100% Arabica en heeft daardoor een laag percentage cafeïne. De boon komt uit Brazilië en is een ongewassen soort uit Sul de Minas, dat ligt in de regio van de stad Belo Horizonte. Na 14 maanden experimenteren met branders, koffiebonen, smaken en samenstellingen heeft Tom de perfecte smaak gecreëerd, een koffie die hij in Nederland maar niet kon vinden. Een geheel eigen smaak en aroma zijn ontstaan. Nog nooit ontvingen wij zoveel complimenten! Deze bonen hebben een lage zuurgraad, dus een zure nasmaak heeft de koffie niet, eerder een fruitige. Zeer geschikt voor een heerlijke cappuccino of espresso!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top