Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 28 juli 2009

Italiaanse koffiemachines van Hollands bodem: Saeco overgenomen door Philips

De Italiaanse espressomachine maker Saeco is overgenomen door Philips. Dit maakte een woordvoerder van Philips maandag 27 juli bekend. Met de overname van de Italiaanse koffiemachine product zou een bedrag van 200 miljoen euro gemoeid zijn.

Noodlijdend

Saeco is een van de grootste spelers op het gebied van de koffiemarkt. De Italiaanse producent maakte jarenlang succesvol espressomachines van hoge kwaliteit. Maar in 2003 ging het mis. Het bedrijf werd van de Italiaanse beurs gehaald en sindsdien holden de bedrijfsresultaten achteruit.

Philips is blij

Philips aasde al enkele maanden op het noodlijdende Saeco, maar had nog wat hobbels te nemen. Maar nu alles rond is, geeft de directie van Philips hun woordvoerder aan ‘blij te zijn’ met het inlijven van Saeco. "In ieder veld op de koffiemarkt speelt Philips nu een rol. Deze acquisitie biedt voor beide bedrijven enorme kansen. Wij vinden dat we het concern voor een goede prijs konden kopen. Via ons distributie-apparaat kunnen we nu ook Saeco aan de man brengen.", aldus de woordvoerder van Philips.

Wordt Saeco nu Philips?

De woorvoerder vervolgt: "Saeco blijft als merknaam bestaan, het is wereldwijd bekend. De rol van Philips op de espressomarkt was tot op heden een stuk beperkter. Beide bedrijven gaan gebruik maken van de aanwezige kennis." Waar dat in gaat resulteren is nog onbekend. Maar gelukkig blijft Saeco doen waar ze goed in zijn en dat is espressomachines produceren!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top