Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 30 augustus 2011

Koffie als medicijn

Hetgeen waar het overgrote deel van de Nederlandse bevolking mee wakker wordt zou nu ook een mogelijk medicijn kunnen zijn tegen ziektes als diabetes 2. Ja, we hebben het hier over koffie!

Koffie past binnen gezonde levensstijl

Inmiddels is bekend en overigens ook bewezen door verschillende studies dat koffie prima past binnen een gezonde levensstijl. Je hebt een dagelijkse hoeveelheid vocht nodig, hiervan is koffie er één, ook bevat koffie belangrijke antioxidanten en mineralen. En drink je je koffie zonder suiker en melk, dan bevat deze ook geen calorieën.

Koffie medicijn diabetes type 2

Maar nu zijn er ook bewijzen dat koffie tegen diabetes type 2 zou werken. Wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht geven aan dat het drinken van minimaal drie kopjes koffie per dag het risico op diabetes type 2 kan verkleinen.

Het drinken van minimaal 3 kopjes koffie per dag verkleint de kans op diabetes type 2 met zo’n 40%. Het is echter nog wel onbekend waarom koffie dit effect op diabetes veroorzaakt. Gedacht wordt dat grote hoeveelheid antioxidanten in koffie een grote rol speelt. Deze zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor een verminderde aanmaak van insuline zodat diabetes type 2 niet ontstaat.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top