Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 21 augustus 2012

Koffie drinken in Italië, de zeven geboden

Heerlijk in Italië op vakantie. Genietend van de cultuur, de mensen, het voedsel, de wijnen én natuurlijk de koffie! Als je naar Italië gaat moet je koffie drinken zoals de Italianen dat ook doen.

In Italië is koffie drinken onderdeel van de cultuur, maar er zijn wat regels..

1. Drink nooit een koffie soort met melk na een maaltijd. Dus cappuccino, caffe latte en bijvoorbeeld een latte macchiato kan alleen in de ochtend.
2. Koffie moet je drinken zoals ie bedoelt is, dus puur, zonder toevoeging van smaakjes. Je hoeft dus niet naar een ijs cappuccino met vanille smaak te vragen want dat hebben ze niet. En dat doe je gewoon niet eigenlijk. Er overigens wel twee uitzonderingen op deze regel, want in Napels kun je een caffe alla nacciola krijgen, een koffie met hazelnoot crème. En in Milan kun je een marocchino drinken, een omgekeerde cappuccino met cacao poeder.
3. Bestel in Italië nooit een espresso. Bestel een gewone caffe en je krijgt een espresso. Een normale koffie in Italië is een espresso.
4. Wil je een dubbele espresso, bestel dan gewoon nog een klein kopje koffie. In Italië zijn er weinig mensen die een dubbele espresso drinken, maar het kan wel gewoon.
5. In een Italiaanse bar betaal je altijd later. Bestel en drink je espresso dus gewoon en betaal wanneer je weg wilt gaan.
6. Echter, op sommige plaatsen is het normaal om vooraf te betalen. Zoals op openbare gelegenheden als vliegvelden, bushaltes en toeristische attracties.
7. Italianen zien koffie als een vorm van oppepper of ‘drug’ en een normaal medicijn neem je ook niet zittend. Het is dus niet gebruikelijk om je espresso zittend te drinken. Je drinkt je kopje staand en in één teug leeg.


Deze zomer niet in Italië geweest en staat het voorlopig ook nog niet op je to-do lijstje? Bekijk dan onze espresso apparaten en geniet van echte Italiaanse koffie, gewoon thuis.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top