Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 18 september 2011

Koffie drinken wordt bepaald voor gen

Je lichaam bevat genen die bepalen of je veel koffie kan drinken of juist weinig. Je lichaam moet de cafeïne van koffie verwerken, de hoeveelheid koffie die je lichaam aan kan wordt door een gen bepaald. Ook blijken deze genen van invloed op Parkinson en een hoge bloeddruk.

De hoeveelheid koffie die je kan drinken hangt af van je lever en de mate waarin deze de cafeïne kan verwerken. Het afbreekproces van cafeïne wordt door je genen bepaald.

Koffie gen onderzoek

Al eerder melde we jullie dat verslaving aan koffie een genetische oorzaak lijkt te hebben, maar nu is er dus ook een gen die bepaald of hoeveel koffie lichaam aan kan. Dit blijkt uit onderzoek van een groep internationale onderzoekers onder leiding van Erasmus MC.

De lever ziet koffie als iets kwaadaardigs aan, daarom gaat deze verschillende eiwitten aanmaken om de o.a. de cafeïne te kunnen verwerken. Deze eiwitten bepalen hoeveel koffie je lichaam aan kan. De onderzoekers vonden een gen die bepaald in hoeverre de lever om kan gaan met de omzetting van cafeïne. Ook wordt de koffie consumptie bepaald door een ander gen. Een gen waarvan bekend is dat deze een rol speelt bij andere verslavingen zoals morfine, amfetamine en cocaïne.

Het lijkt er toch op dat koffie drinken ergens toch genetisch is bepaald. Gelukkig dan maar dat koffie ook positieve effecten met zich mee brengt.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top