Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 21 december 2010

Koffie, een aantal opmerkelijke cijfers!

Koffie is een van de populairste dranken in Nederland. Per jaar drinken we gemiddeld 147 liter koffie per persoon. Koffie is dan ook niet zomaar een drankje! Koffiebonen worden in meer dan 65 landen geteeld. Voor een aantal van deze landen, waaronder in Oost en Centraal Afrika, is de productie van koffie een fundamenteel onderdeel van de economie. Bovendien bepalen de koffieplantages een groot deel van het landschap van deze landen.

Dagelijks hebben 200 miljoen mensen met koffie te maken!

Dagelijks hebben maar liefst 200 miljoen mensen op een of andere manier met koffie te maken. Denk hierbij aan het telen, drogen en sorteren van de bonen. Het transport van de koffie, marketing, verkoop enz. Wereldwijd zijn er wel 10 miljoen koffiekwekers actief die voorzien in onze koffiebehoefte. Opmerkelijk is dat 80% van de koffieproductie op aarde van kleinschalige koffieplantage afkomstig is.

Kopje koffie?

Denk bij je volgende heerlijke kopje koffie dus maar even na over hoeveel mensen er voor jouw kopje koffie aan het werk zijn geweest! Nog op zoek naar heerlijke koffiebonen?

Untitled 5 Bazzara Top Class koffiebonen
Bazzara Gold koffiebonen
Arabicaffe Mediterraneo Blu koffiebonen
Bravicaffe koffiebonen 100% arabica
Bazzara Barista
Arabicaffe Supermiscela koffiebonen
Illy Espresso koffiebonen rood

 

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top