Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 oktober 2009

Koffie en milieu

Er is nogal wat verandering gaande in de koffie-industrie. Dankzij de koffiecrisis - die eind jaren ’80 startte - en de structurele overproductie hadden koffieboeren het zwaar. Het dieptepunt lag rond het jaar 2000. Toch lijkt het sindsdien niet alleen met de prijs de goede kant op te gaan, ook de productieprocessen veranderen. Bio koffie en Eco productie winnen terrein in koffie producerende landen als Brazilië, Vietnam en Honduras maar ook Afrika!

Koffieboeren

Maatschappelijk verantwoord is het codewoord. In het westen is het belang van fairtrade doorgedrongen. Men is bereidt een meerprijs te betalen om (koffie)boeren te beschermen tegen de krachten van de wereldhandel. Deze meerprijs loont. Men helpt indirect mee aan een eerlijke behandeling van koffieboeren en betaalt deze mensen een eerlijke vergoeding voor hun inspanningen.

Fairtrade

Dankzij deze ontwikkeling – waar veel organisatie als Fairtrade, Novib, Max Havelaar, DE en Solidaridat zich jarenlang hard voor hebben gemaakt – stijgt de kwaliteit van koffie en de kwaliteit van leven voor de producten van ons oh zo belangrijke kopje koffie!

Bio bonen

Een ander fenomeen is gezonde koffie of bio koffie. Er is een toenemende vraag naar biologische koffie. Nu zijn er allerlei manieren om de koffie productie biologisch te maken, maar veel natuurlijk is de productie van Arabica bonen.

Gezond productie proces

Deze bonen groeien aan struiken die zich op een hoogte van 1600 meter of meer bevinden. Insecten zijn op deze hoogte vrij zeldzaam. De behoefte aan bestrijdingsmiddelen is er dus niet. Kiest u voor Arabica bonen of een blend met Arabica bonen dan kiest u voor natuurlijk geteelde bonen! Gezond dus en milieuvriendelijk!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top