Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 september 2012

Koffie helpt tegen fysieke klachten

Heb jij een kantoorbaan en werk je de hele dag achter een computer? Dan kan je te maken krijgen van fysieke klachten als rug- en nekpijn. Hier zit niemand natuurlijk op te wachten en daarom komen onderzoekers nu met de oplossing: elke dag een kopje koffie drinken bij het ontbijt!

Onderzoek

Proefpersonen in het onderzoek mochten voordat zij naar werk gingen één kop koffie drinken. Waarna ze op kantoor gedurende 90 minuten intensief moesten werken. Zo’n 40% van de proefpersonen had ’s ochtends koffie gedronken en de rest niet. Opvallend was dat zowel de koffiedrinkers als de niet-koffiedrinkers hadden last van pijn in schouders, nek, armen en polsen. Alleen was de pijn en het ongemak minder groot bij de koffiedrinkers.

Pijnverzachtend

Koffie werkt dus pijnverzachtend. Een kleine dosis cafeïne kan zelfs al een sterk pijnstillend effect geven, kijk maar naar sommige pijnstillers zoals aspirine en paracetamol.

Onderzoek toont aan dat cafeïne bepaalde receptoren in het lichaam stimuleren waardoor de pijn geblokkeerd wordt. Eerder was al bewezen dat het drinken van koffie het risico op darmkanker en alzheimer vermindert.

Waar koffie allemaal niet goed voor is, drinken dus!Bron: ad.nl
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top