Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 11 augustus 2010

Koffie is gezonder dan je denkt!

Je hoort vaak om je heen dat koffie niet zo gezond is vanwege de cafeïne en de vochtafdrijvende werking. Dit blijkt niet helemaal te kloppen. Koffie heeft goede eigenschappen, en als je het drinkt met mate blijkt het eigenlijk best gezond te zijn!

Vochtinname

Het advies van het Voedingscentrum is om anderhalf tot twee liter vocht te drinken (bij volwassenen). In het ideale geval zijn dat dranken die geen energie leveren en waar dus geen suiker in zit. Naast water, thee en light frisdranken valt koffie zonder suiker en melk ook gewoon onder die categorie. Het drinken van koffie tot 450 mg cafeïne (zo’n 5 kopjes per dag) heeft geen nadelig effect op je vochtbalans. Dat koffie vochtafdrijvend werkt is een fabel, cafeïne zorgt alleen voor een wat snellere uitscheiding.

Antioxidanten

Antioxidanten zijn goed voor je algehele gezondheid en beperken ziektes door invloeden van buitenaf. Koffie heeft de grootste hoeveelheid antioxidanten in vergelijking met andere dranken zoals rode wijn, groene thee en citrus sappen. De antioxidanten in koffie beperken DNA schade en zorgen ook voor betere opname van antioxidanten via de gehele voeding.

Vitaminen en mineralen

Een gezonde hoeveelheid koffie per dag draagt bij aan de dagelijkse behoefte aan kalium, magnesium, mangaan, vitamine B3 en spoorelementen. Koffie heeft daardoor een gunstige invloed op de bloeddruk. Koffie bevat ook de nodige voedingsvezels, zeker als je meerdere kopjes per dag drinkt.

Calorieën

Daarnaast bevat koffie geen calorieën! Koffie zonder suiker en melk bevat geen calorieën omdat er bijna geen koolhydraten, eiwitten en vetten inzitten. Denk er even aan dat een cappuccino of andere lekkere koffievariaties van deze tijd natuurlijk wel calorieën bevatten!

Kortom, zolang je gevarieerd en bewust eet en drinkt past koffie daar prima bij. Het levert zelfs een aantal benodigde voedingsstoffen. Drink koffie met mate maar geniet van elke kop uit een goede koffiemachine!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top