Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 02 december 2014

Koffie keuzehulp door Koffiediscounter.nl

Hoe kies je een espressomachine? Wij helpen je een handje! Om mee te beginnen… want voor koffie drink je?

Bekijk onze koffie keuzehulp opgenomen door

Zwarte koffiedrinker?

Drink je graag een echte Hollandse bak koffie of een espresso? Dan heb je een machine nodig met weinig poes pas. Niet te veel instellingen waardoor je de bomen door het bos niet ziet. Gewoon goede koffie zetten en klaar.

Espresso of cappuccino liefhebber?

Drink je af en toe een cappuccino. Of heb je soms bezoek over die vloer die wel van een lekkere cappuccino houdt, dan kan je het beste een volautomaat nemen met een stoompijpje. Met het stoompijpje maak je eenvoudig melkschuim. Giet wat melk in een kannetje en stoom het langzaam op met het stoompijpje. In het filmpje zie je precies hoe!

Met een cappuccinatore maak je ook eenvoudig melkschuim. Plaats het slangetje direct in een melkpak en druk op de schuimknop. Voilà, hier is je melkschuim.

Cappuccino of macchiato fan?

Drink je liever luxe koffie-melkvariaties? Dan moet je gaan voor een alleskunner. Met één druk op de knop kan je dan alle soorten koffie zetten. Veel van deze machines hebben een ingebouwde melkkan zodat je niet meer je eigen melkschuim hoeft te maken. Dat wordt dan automatisch gedaan!

Veel of weinig ruimte

Drink jij alleen ’s ochtends een bak koffie, dan heb je niet heel veel aan een groot bonenreservoir. Maar woon je samen of misschien wel met het hele gezin, kies dan voor een grote bonencontainer. Anders blijf je deze bijvullen! Maar ook de inhoud van het waterreservoir is ook van belang.

Er zijn verschillende maten machines op de markt. Uitgebreide varianten en zeer compacte modellen. Kijk ook naar de waterbak. Soms zit deze aan de voorkant. Maar bij andere machines weer aan de bovenkant of achterkant. Deze moet je er natuurlijk wel makkelijk uit kunnen halen.
Hoeveel koffie drink jij nou op een dag?
Drink jij alleen ’s ochtends een bak koffie, dan heb je niet heel veel aan een groot bonenreservoir. Maar woon je samen of misschien wel met het hele gezin, kies dan voor een grote bonencontainer. Anders blijf je deze bijvullen! Maar ook de inhoud van het waterreservoir is ook van belang.
Knoppen of touchbediening?
Hou jij wel van fancy high tech snufjes? Er zijn verschillende koffiemachines met een luxe touchbediening. Maar voor diegene die het graag wat simpeler houden, er zijn ook gewoon espresso apparaten met ‘normale’ knoppen.
Nog veel meer tips en tricks!
Zo zijn er nog veel meer tips en tricks als het aankomt op het kopen van een espressomachine. Wil je meer weten? Kijk dan onze koffie keuzehulp. Zo wordt je keuze een stuk makkelijker!
Alle apparaten op een rij
Alle volautomaten bekijk je hier. Hier vind je alle machines met een stoompijpje en alle machines met een melkslang. Liever een complete machine met ingebouwde melkkan? Kijk dan hier!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top