Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 28 april 2011

Koffie-productie over de hele wereld

Het grotendeel van de mensen drinkt elke dag één of meerdere kopjes koffie. Even lekker wakker worden met een kopje koffie of juist na het eten even genieten en tot rust komen. Met de jaren zijn we op andere manieren koffie gaan drinken, neem de espresso, cappuccino en helemaal hippe Latte Macchiato’s. Maar wat weten we nu eigenlijk van de koffieproductie?

Koffie is een van de belangrijkste handelsproducten

Koffie is na olie het belangrijkste handelsproduct ter wereld. Koffie wordt vooral gedronken in het (rijke) Westen, terwijl het grootste deel van de productie in minder ontwikkelde landen plaatsvindt.

Deze drie landen zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de wereldwijde koffieproductie.
1. Brazilië: Begin 18e eeuw maakte Brazilië kennis met koffie dankzij Frans-Guyana. Het verspreidde zich enorm snel en dit was het begin van de Braziliaanse koffie-industrie. Vandaag de dag is Brazilië verantwoordelijk voor ongeveer één derde van de wereldwijde koffieproductie.

2. Colombia: Het enige Zuid-Amerikaanse land met havens zowel aan de Atlantische- als de Stille Oceaan. Dit is zeer belangrijk voor de koffie-industrie. Het economische belang van de koffieproductie voor Colombia is van onschatbare waarde.

3. Vietnam: In de jaren 1860 werd koffie geïntroduceerd in Japan, maar pas in 1990 is de Vietnamese koffieproductie enorm gestegen. De productie steeg zo snel dat de menselijke en machinale verwerkingscapaciteiten de productie niet bij konden houden. Vietnam is gespecialiseerd in het produceren van robustasoorten.

Andere landen waarin grote hoeveelheden koffie worden geproduceerd zijn: Indonesië, Mexico, India, Ivoorkust, Guatemala, Ethiopië, Oeganda, Costa Rica en Peru.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top