Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 18 mei 2012

Koffie tijdens en na zwangerschap geen gevolg op baby

De ene moeder drinkt gewoon koffie als ze borstvoeding geeft, terwijl de andere dit nooit zou doen. Ook verschillen de meningen over wat moeders tijdens hun zwangerschap moeten doen. Onderzoekers van de Federal University of Pelotas (Brazilië) geven uitsluitsel.

Cafeïneconsumptie lijkt geen invloed te hebben op baby's.

Moeders die koffie drinken en borstvoeding geven houden hun kind daarmee niet wakker. Veel moeders maken zich zorgen om de gevolgen van koffie op hun pasgeborene, maar cafeïne gebruik heeft geen negatief gevolg op baby’s. De onderzoekers van de Federal University of Pelotas hebben in 2004 alle moeders net na hun bevalling en drie maanden na de geboorte van hun kroost geïnterviewd. Bij 885 van de 4231 kinderen werd ook een slaappatroon bijgehouden van 15 dagen.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat 20 procent van de moeders meer dan 300 mg cafeïne per dag gebruikte tijdens de zwangerschap en 14,3 procent deed dit drie maanden na de bevalling. Hoewel de baby’s iets vaker leken wakker te worden als de moeder ook tijdens de zwangerschap cafeïne gebruikte, was dit verschil was niet significant. "Cafeïneconsumptie tijdens en na de zwangerschap lijkt geen invloed te hebben op het slaappatroon van de kinderen als zij drie maanden oud zijn", aldus de onderzoekers.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top