Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 11 oktober 2010

Koffie tips: De perfecte cappuccino maken

Cappuccino is een populaire koffie specialiteit, maar hoe maak je nu de perfecte cappuccino? De basis voor een goede cappuccino is espresso. Voor 1 kop cappuccino heb je 45 ml espresso nodig.

Cappuccino melk schuim

Daarna moet natuurlijk het schuim voor je cappuccino gemaakt worden. Gebruik in de regel 120 a 150 ml verse melk voor een mooie volle schuimlaag. Volle melk zorgt voor de stevigste schuim, en is bovendien het makkelijkst ste schuimen.

Er zijn verschillende manieren om melk op te schuimen. Wanneer je een zogenaamde cappuccino maker gebruikt is het nodig de melk eerst te verwarmen, maar let op: Laat de melk nooit koken! Wanneer je melk gaat opschuimen met het stoompijpje van je espresso apparaat is het juist handiger als de melk koud is. Plaats het stoompijpje net onder het melkoppervlak. Gaat de melk schuimen? Laat het pijpje dan verder zakken, zo voorkom je dat het schuim stuk geblazen wordt. Tegenwoordig zijn er ook automatische melkopschuimers. Je hoeft alleen nog de melk er in te schenken, en het apparaat doet de rest! Giet een scheutje warme melk in je espresso, en vervolgens een mooie schuimlaag erbovenop!

Overheerlijke cappuccino

Strooi ter decoratie wat cacaopoeder op je cappuccino en verwen jezelf of je vrienden met een overheelijke Italiaanse cappuccino!

P.S. Vergeet na gebruik niet het stoompijpje te reinigen om aangekoekte melkresten te voorkomen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top