Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 oktober 2010

Koffie tips: Voor echt lekkere koffie

Het ideale kopje koffie kan sterk verschillen per persoon. De hoeveelheid koffie die je gebruikt is afhankelijk van jouw persoonijke smaak. Houd je van sterke koffie? Stel dan indien mogelijk de maalgraad van je espresso apparaat zo in dat er zoveel mogelijk bonen of gemaken koffie per kopje koffie gebruikt wordt. Liever niet zo'n sterk bakkie? Zorg dan dat er minder gemalen koffie per kopje gebruikt wordt.

Pistonmachine

Heb je een pistonmachine en houd je van sterke koffie? Druk dan na het malen van de koffiebonen de maling goed aan. Zo kan het water er moeilijker door heen en zal je koffie een sterkere smaak krijgen.

Koffiekopje verwarmen

Het is aan te raden je koffiekopje van te voren even voor te verwarmen. Dit kan gewoon met heet water uit de kraan, of uit het stoompijpje van je espresso apparaat. Sommige koffiemachines hebben zelfs een warmhoudplaat waar je je koffiekopjes van te voren op kunt vewarmen. Door te drinken uit een warm kopje blijft je koffie langer warm en daardoor blijft ook de smaak een stuk intenser.

Schoon water

Gebruik voor het lekkerste kopje koffie altijd vers en schoon water! Laat water niet dagenlang in het waterreservoir zitten, maar zorg elke dag voor vers water. Mineraalwater is het beste, ook voor je espresso apparaat. Water uit de kraan is natuurlijk ook prima, en toch net iets gemakkelijker!

Voor de finishing touch is het natuurlijk leuk de koffie in een mooi koffie/espresso kopje te serveren. Blijf experimenteren met jouw koffiezetapparaat, dan zal het net zijn of je koffie rechtstreeks uit een Italiaanse koffiebar komt!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top