Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 25 februari 2013

Koffie van invloed op zwangerschap

Dat koffie goed voor je kan zijn is tegenwoordig met vele onderzoeken bewezen. Echter als je zwanger bent, kun je koffie maar beter vermijden. Uit een Noors onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen die zwanger zijn en een paar koppen koffie per dag drinken meer kans hebben op een baby met ondergewicht.

Onderzoek naar cafeïne inname

In totaal werden de gegevens van 60.000 vrouwen over een periode van tien jaar onderzocht. Er werd gekeken naar de dagelijkse hoeveelheid voedingsmiddelen en dranken met cafeïne die de vrouwen innamen.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat er een duidelijk verband bestaat tussen cafeïne inname en het geboortegewicht van de baby. De kans dat je een kleine baby krijgt wordt bij gebruik van 200 tot 300 mg cafeïne per dag vergroot tot 62%.

Onderzoekers denken dat de cafeïne van invloed is op ondergewicht, doordat de voedingsstoffen trager door de placenta van moeder naar kind gaan. Er wordt zwangere vrouwen dan ook aangeraden hun cafeïne inname te beperken tot 100 mg. Voor de duidelijkheid, een kop oploskoffie bevat ongeveer 100 mg cafeïne en een kop filterkoffie 140 mg. Er is, in tegenstelling tot andere onderzoeken, geen verband aangetoond tussen cafeïne en vroeggeboorte.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top