Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 31 augustus 2012

Koffie vermindert kans op darmkanker

Koffie wordt zo onderhand een gezondheidsfenomeen. Naast de onderzoeken over dat koffie de kans op huidkanker, baarmoederkanker en Alzheimer verkleint, is nu ook onderzocht dat koffie het risico op darmkanker verlaagt.

Onderzoek

Onderzoekers van het Amerikaanse National Cancer Institute melden dat koffie drinken het risico op darmkanker kan verkleinen. De onderzoekers bekeken de gegevens van bijna 490.000 mannen en vrouwen die vanaf de jaren ’90 zo’n tien jaar lang deelnamen aan een gezondheidsonderzoek. Deze mannen en vrouwen vulden vragenlijsten in over hun eetgewoontes en leefstijl, waaronder het gebruik van koffie.

Koffieliefhebbers

Van de 6730 deelnemers die een vorm van darmkanker kregen, bleken koffie drinkers een lager risico te lopen. Vier kopjes koffie per dag verlaagde het risico op een tumor in de darmen met 15 procent.

Bij echte koffieliefhebbers was het grootste effect te zien. Deelnemers die dagelijks zes koppen koffie dronken, hadden 40 procent minder kans op darmkanker. Thee bleek hierop geen invloed te hebben.Bron: Gezondheidsnet
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top