Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 04 juli 2014

Koffie voor het sporten goed voor je

Wist je dat een kop koffie voor het sporten helemaal geen slecht idee is? Wetenschappers stelden onlangs vast dat een kop koffie voor het sporten goed zou zijn voor de lijn. Maar er zitten nog meer voordelen aan een bakkie pleur voor een intense work out.

Je bloedcirculatie is beter

Uit een Japanse studie blijkt dat een kop koffie een positief effect kan hebben op je bloedcirculatie bij niet-koffiedrinkers. Elke deelnemer uit het onderzoek dronk +/- 15 milliliter koffie of decafeïne. Hierna werd hun bloedcirculatie gemeten en daaruit bleek dat bij mensen die gewone koffie hadden gedronken hun bloedsomloop met 30% verbeterde in 75 minuten tijd. Dit in vergelijking met de mensen die een kop decafeïne op hadden. Een betere bloedsomloop zorgt voor meer zuurstof. En dat is weer beter voor het sporten.

Je hebt minder spierpijn

Je kent het wel, een avondje iets te fanatiek gesport en je komt de volgende ochtend maar moeilijk je bed uit. En laten we het niet eens hebben over die tweede dag. Maar wetenschappers van de Universiteit van Illionois kwamen erachter dat wanneer je een uur voor je training van 30 minuten twee of drie kopjes koffie drinkt, je minder last hebt van spierpijn. Je zou dus kunnen zeggen dat cafeïne ervoor zorgt dat je net dat beetje extra geeft bij je work out. En dit is niet alleen goed voor je spierkracht maar ook voor je uithouding.

Je kan beter dingen onthouden

Uit het onderzoek van de John Hopkins universiteit blijkt dat je ook beter dingen kan onthouden. Voor het onderzoek kregen mensen die niet vaak cafeïne innemen 200 milligram cafeïne of een placebo en moesten vijf minuten naar een reeks afbeeldingen kijken. De volgende dag werd gevraagd of de personen de afbeeldingen zich nog konden herinneren. De groep die een shot cafeïne kreeg, scoorden aanzienlijk hoger. De boost werkt 24 uur lang en zou ook helpen om bepaalde sportoefeningen of routines te onthouden.

Hoeveel koffie drink jij op een dag en neem jij altijd een kopje koffie voor het sporten?
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top