Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 18 augustus 2014

Koffie voorkomt oorsuizen

Een bak koffie helpt je in de ochtend met wakker worden en gaat misschien ook wel een ochtenhumeurtje tegen. Na het eten helpt koffie tegen een after dinner dip. Maar wist je dat koffie ook mogelijk oorsuizen kan voorkomen?

Onderzoekt toont aan..

Uit onderzoek van het Brigham and Woman’s hospital blijkt dat vrouwen die geregeld een bakkie pleur drinken minder vaak tinnitus (oorsuizen) ontwikkelen.

Overigens was dit niet zomaar een onderzoek. De onderzoekers volgden namelijk 18 jaar lang 65.000 vrouwen uit Amerika tussen de 30 en 44 jaar. Aan het begin van het onderzoek had geen van de vrouwen last van oorsuizen. Tijdens het onderzoek kregen zo’n 5300 deelnemers tinnitus.

Gary Curhan, onderzoeker liet weten: ‘We weten dat cafeïne het centrale zenuwstelsel stimuleert en eerder onderzoek toonde aan dat cafeïne een direct effect heeft op het binnenoor’. Uit een vervolg onderzoek moet blijken of een kop koffie tinnitus ook kan voorkomen.

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag? Dit is overigens niet de eerste keer dat koffie voordelig voor je kan zijn. Eerder lieten wij je al weten dat koffie goed is voor de spieren van ouderen. Maar ook dat koffie voor het sporten goed voor je is. Zeker vlak voor een intense workout. Ben je aan het lijnen? Koffie drinken kan gewoon hoor. Hier lees je waarom. En ook schijnt koffie te helpen bij diabetes type 2. Lees er hier meer over.

Bekijk hier al onze espresso apparaten, Nespresso machines, koffiebonen en andere accessoires. Alles op werkdagen voor 20:00 u ’s avond besteld, heb je de volgende dag in huis!

Wil je een nieuw espresso apparaat liever niet online kopen? Kom dan langs in onze showroom. Ook hebben wij geregeld demo dagen waarin professionals u alles over de machines kunnen vertellen en laten zien hoe alles werkt. Bekijk hier de data van onze koffie demo dagen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top