Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 juli 2014

Koffie zonder wifi trend?

Een bekend plaatje, een koffie tent met zzp’ers achter hun laptop en een to-go koffiebeker er naast. Maar in Berlijn zijn er een aantal café eigenaren die daar genoeg van hebben. Je komt immers voor de koffie en het gezelschap, niet om urenlang met één cappuccino naar je beeldscherm te staren.

Koffie zonder laptop

Er zijn inmiddels al koffietentjes waar laptops verboden zijn. Koffiehuis The Barn in Berlijn heeft zelfs laptops verboden. Het staat zelfs met een bordje ‘No Laptops’ aangegeven. Ook wordt er geen muziek gedraaid. Express, want zo kan je je focussen op de lekkere koffie en het fijne gezelschap waarmee je bent.

Koffie drink je in een rustige omgeving

Het bovenstaande concept werkt blijkbaar zijn vruchten af, want inmiddels zijn er aardig wat zaken die de wifi stekker er (gedeeltelijk) hebben uitgetrokken. Rueller, de eigenaar van The Barn kwam met dit idee nadat zijn neef was teruggekomen van zijn reis en hij vroeg of hij veel mensen had ontmoet. Zijn neefje zei van niet, iedereen zat de hele dag op Instagram. Dit is dan ook het begin van zijn strijd tegen het multimediale tijdperk. "Mensen hebben tegenwoordig duizend Facebookvrienden maar gaan tegelijkertijd naar de psycholoog omdat ze eenzaam zijn. Dat is toch absurd?"

Rueller wil dat we terug gaan naar de basis. Goede koffie in een rustige, maar wel hippe omgeving. Mensen kunnen dan tot rust komen en elkaar in de ogen aankijken en met elkaar in gesprek gaan.

Ook in Nederland zien we dit steeds vaker. Waar Starbucks en de Coffee Company vol zitten met zzp’ers en studenten heeft de Koffiesalon in Amsterdam bewust geen wifi aangelegd. Want, het komt de sfeer niet ten goede.

Hoe sta jij hier tegenover? Werk je vaak bij koffiezaken als Starbucks of de Coffee Company? Of kan jij deze manier van slow coffee wel waarderen?

Bron: nu.nl
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top