Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 19 december 2012

Koffiedrinkers denken positiever

Uit een Duits onderzoek is gebleken dat je na het drinken van 2 of 3 kopjes koffie meer aandacht hebt voor positieve woorden. Dat zou betekenen dat je door het drinken van koffie positiever in het leven staat.

Onderzoek

Het was al algemeen bekend dat je door cafeïne sneller antwoorden geeft en minder fouten maakt, maar positiever denken?

In het onderzoek moesten 66 vrijwilligers zo snel mogelijk beslissen of een bepaalde reeks letters ook effectief een woord vormden. De helft van de personen deed dit op 200 milligram cafeïne terwijl de andere helft een placebo kreeg.

Het resultaat was duidelijk. De proefpersonen met cafeïne waren 7 procent sneller in het herkennen van positieve woorden dan andere woorden. Volgens de onderzoeker komt dit doordat cafeïne het deel van je hersenen stimuleert dat gelinkt is aan positiviteit.

"Hoewel cafeïne bepaalde mentale functies verbetert, toont onze studie dat het specifiek gaat om bepaalde soorten stimuli, zoals enkel positieve woorden" alsdus professor Kuchinke.

Wil je dus je dag positief beginnen? Start dan met een paar kopjes koffie voor wat meer positiviteit in je leven. En vind je het eigenlijk onzin? Baat het niet, dan schaadt het ook niet! Want een lekker kopje koffie is nooit weg.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top