Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 maart 2013

Koffiedrinkers in de ochtend

Uit onderzoek van Nespesso blijkt dat maar liefst 43 procent van alle Nederlanders de eerste kop koffie al vroeg in de ochtend drinkt. Meestal bij het ontbijt, maar zelfs ook regelmatig vóór het ontbijt. 61 procent geniet van dit moment en neemt er echt de tijd voor.

Relaxt de dag beginnen met een kopje koffie

De voornaamste reden om vroeg in ochtend koffie te drinken is vanwege de smaak. Toch zegt 37 procent dat koffie helpt om op gang te komen want bijna niemand vindt zichzelf een ochtendmens: slechts 19 procent. De rest omschrijft zichzelf in de ochtend als ‘lekker relaxt’ (54%), ‘opstartprobleem’ (26%) en de laatste 20 procent heeft het vooral erg druk!

Jong en oud in de ochtend

We mogen dan allemaal van een lekker bakkie koffie in de ochtend houden, ons ochtendritueel ziet er wel anders uit. Ouderen lezen voornamelijk de krant, met koffie erbij terwijl jongeren bij het opstaan direct naar hun smartphone grijpen om daar de laatste berichten te lezen. Verder vroeg Nespresso in het onderzoek met wie de Nederlanders in de ochtend wel een kopje koffie wilden drinken. Vooral Mark Rutte (10 %), Eva Jinek (13%), Linda de Mol (13%) en Lieke van Lexmond (9%) waren erg populair.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top