Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 31 oktober 2012

Koffiedrinkers in Europa

Als we kijken naar de koffie gewoontes in Europa blijkt dat de gewoontes in ieder land anders zijn.

Van sterk tot zoet

Scandinavië
In Scandinavië is de koffieconsumptie het hoogste van heel europa. Er wordt daar niet alleen bijzonder veel koffie gedronken, er wordt ook veel aandacht aan besteedt. In Finland, Denemarken en Zweden gaat de voorkeur uit naar licht gebrande, met meer water bereide koffie.

Duitsland
Ook in Duitsland houden ze wel van een bakkie koffie. Zoals wij het theekansje kennen houden vrouwen in Duitsland geregeld een Kaffee-klatsch, waarbij onder het genot van een pot koffie een lekker gebakje wordt gegeten.

Oostenrijk
Oostenrijk staat vooral bekend om haar Wiener Melange: een heerlijke combinatie van koffie, slagroom en cacao.

Frankrijk en Italië
Fransen in Italianen hebben zo hun eigen gewoontes. Het is bijvoorbeeld alleen gebruikelijk om in de ochtend een cappuccino te drinken, vaak eten ze er iets zoets bij. Na het eten wordt alleen nog maar espresso gedronken. Het is dan ook ongebruikelijk om na het eten een cappuccino te bestellen in een Frans of Italiaans restaurant.

Griekenland
De Grieken houden juist van zoet! De café frappé die daar zeer geliefd is , wordt sterkte koffie met ijs gemengd tot een schuimende koude koffiedrank.

Turkije
Maar in Turkije spannen ze de kroon wat betreft zoete koffie. Hier wordt koffie in een speciaal bronzen of koperen pannetje bereid. Hierin worden eerst water en suiker aan de kook gebracht. Dit wordt met koffieprut en al in een kopje geschonken. Let dus ook op dat je deze niet helemaal leegdrinkt, want dan kom je voor een onaangename verrassing te staan!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top