Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 09 juni 2009

Koffiemachine kiezen, maar welke?

U bent filter koffie of Senseo gewend en wilt eigenlijk wel overstappen naar een espresso apparaat. Maar welke? De vraag die wij over het algemeen als eerste stellen aan nieuwe klanten is: ‘Bent u in Italië geweest? Ja? En u heeft genoten van de espresso, cappuccino of Latte Macchiato daar? Gefeliciteerd, dan zit u vanaf nu vast aan een Italiaanse machine (o.a. Gaggia, Saeco of DeLonghi) en Italiaanse bonen. Nooit in Italië geweest? Dan heeft u meer keuze!’

Piston of volautomaat

Koffiemachines kun je veelal in twee soorten onderscheiden. Als eerste de piston machines. Deze koffieautomaten werken met een piston (bakje met een handel) waar je gemalen koffie indoet, aanstampt en vervolgens aan de machine klikt. Door een druk op de knop wordt het water onder hoge druk door het piston geduwd en krijgt u een prachtige, romige espresso of koffie. Voor echte koffieliefhebbers is het een plezier om koffie op deze manier te maken. U heeft echter wel een aantal accessoires – waaronder een bonenmaler – nodig om tot een goede kop koffie te komen. Daarnaast vereist het wat handelingen alvorens u een kop koffie heeft.

Volautomaat

Voor diegene die dit allemaal te veel toestand vinden, is er de volautomaat. Met een simpele druk op de knop heeft u een overheerlijke espresso of koffie. En tegenwoordig ook – met de meer geavanceerde machines – een complete cappuccino of Latte Macchiato. Een volautomaat wil dus alleen maar zeggen dat de koffiemachine volautomatisch werkt. U hoeft zelfs het apparaat niet te reinigen of spoelen, tenzij deze het aangeeft. In die regel kan deze machine heel veel zelf. Afhankelijk natuurlijk van de prijsklasse van uw keuze. Als we kijken naar de volautomaten zijn er vier segmenten te onderscheiden: basis, midden, hoog en design.

Basis, midden, hoog of design machine

De basis volautomaten zijn koffiemachines met standaard afstellingen en functionaliteiten. Een basis model spoelt minimaal, geeft wel bepaalde dingen aan maar niet teveel en is – zoals het woord als zegt – basic ingericht. Voor diegene die Senseo gewend zijn en wel genieten van een goede kop koffie, maar er niet teveel aan uit willen geven is een basis machine prima.

Middenklasse

Mensen die genieten van een echte Italiaanse espresso of koffie stappen in de regel eerder in vanaf het midden segment. Deze koffiemachines hebben meer afstelmogelijkheden, meer functionaliteiten en een display waarop alles af te lezen valt. En een goede Italiaanse espresso vraag om een goede afstelling van de machine, vandaar dat koffieliefhebbers al snel in dit segment instappen.

Topkwaliteit

Het hoogste segment op het gebied van functionaliteiten, afstellingen en instellingen is het topsegment. Deze machines hebben o.a. een touchscreen, vaak een RVS of Chroomkast, een koffiemolen met 13 standen en een maalgraad met 9 standen.
Design
En als laatste zijn er de design machines. Dit zegt verder niet zo heel veel over de functionaliteiten – die zijn gewoon van superkwaliteit – maar meer over de afwerking. Denk aan afwerkingen met leer, notenhout of andere extremiteiten. Deze machines zijn echt een sieraad in uw interieur, op het aanrecht of in uw kantoor.
Welke kiest u?
Goed, u heeft nu de basis informatie maar welke moet u nu kiezen? Hier een paar tips. Voor diegene die graag houden van luxe en comfort raden wij een volautomaat aan. Afhankelijk van uw budget kunt u een keuze maken uit het basis, midden of top segment. Voor Italiaanse koffiefans wordt de keuze beperkt tot een Saeco, DeLonghi of Gaggia. Anders komen daar nog Jura, Siemens en Bosch bij.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top