Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 september 2012

Koffieprijzen in Italië stijgen

In Nederland leg je met gemak drie euro en in sommige tentjes wel vijf euro neer voor een kop koffie. Deze prijzen zal je Italië niet snel tegenkomen. Want ondanks dat je daar kan genieten van overheerlijke koffie, is de gemiddelde espresso buitenshuis slechts één euro.

Koffieprijzen stijgen

En één euro is voor de Italianen eigenlijk al te veel, want voorheen betaalde je slechts 0,80 cent voor een espresso. Slechts nieuws dus! De prijsverhoging komt doordat de koffieprijzen blijven stijgen.

Psychologische drempel

Italianen kunnen wel opgelucht adem halen want de Italiaanse handelsorganisatie Federazione dei Pubblici Esercizi (Fipe) heeft gezegd dat de prijzen niet verder omhoog zullen gaan. Één euro is namelijk een psychologische drempel, aldus Fipe.

Terugloop van klanten

Eigenaren van koffiecafés, barretjes en restaurants merken allemaal een terugloop van klanten. Voorheen kwamen er meer mensen in de ochtend even langs om hun favoriete espresso te drinken, maar nu is dat een stuk minder. Dit heeft overigens niet alleen te maken met de stijgende koffie prijs maar ook alles met de crisis.

Eigenaren kiezen voor melanges

Maar eigenaren van koffietentjes pakken het slim aan. Waar je vroeger over 100% Arabica boon kon verwachten, kiezen de eigenaren nu voor melanges. Zoals Arabica en Robusta gemengd. Een goedkopere koffieboon nemen is een trend die zich de laatste tijd steeds vaker voordoet.

Liefde voor de espresso overwint

Italianen denken echter dat mensen niet minder koffie zullen gaan drinken, ondanks de verhoogde prijzen en de mindere bonen. De liefde voor espresso zal altijd overwinnen, aldus..
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top