Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 30 januari 2013

Koffieprut hergebruiken

Verdwijnt er bij jou als koffieliefhebber ook dagelijks een hoop koffieprut in de prullenbak? Zonde! Koffieprut kun je namelijk uitstekend hergebruiken. Zowel voor jezelf, je planten als je huishoudelijke apparatuur.

Huid

Stinken je handen omdat je ui, vis of knoflook hebt gebruikt tijdens het koken? Ze worden snel weer stinkvrij als je je handen scrubt met koffieprut. Daarna even wassen met warm water en zeep en je handen voelen weer zacht aan én ruiken lekker fris.

Koffieprut leent zich ook uitstekend om een maskertje mee te maken. Meng de koffieprut met wat honing of avocado en scrub hiermee je gezicht. Je zult je als herboren voelen!

Planten

De planten in je woonkamer kun je eenvoudig voorzien van extra voedingsstoffen door ze af en toe wat koffieprut te geven. Strooi dit over de aardig in de potten en je planten zullen de extra voedingsstoffen opnemen.

Een ander voordeel van koffieprut is dat het ongedierte wegjaagt. Heb je bijvoorbeeld een moestuintje, maar word je gek van de slakken en mieren die je vers gekweekte plantjes aantasten? Strooi wederom wat koffieprut rond je planten en het ongedierte blijft weg. Ook katten zullen voortaan een andere tuin bezoeken aanzien zij ook niet van koffieprut houden.

Koelkast

Heb je last van nare geurtjes in je koelkast? Koffieprut helpt je er zo vanaf. Laat de koffieprut drogen en doe het vervolgens in een doosje op kopje. Dit zet je een tijdje in de koelkast en de vieze lucht verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top