Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 14 oktober 2010

Kop koffie voorkomt levensbedreigende complicatie bij IVF

Uit onderzoek is gebleken dat koffie een levensbedreigende complicatie bij IVF kan voorkomen. Van de vrouwen die IVF ondergaan komt 5 tot 10 % in aanraking met het ovariële hyper stimulatie syndroom (OHSS). De meeste van deze gevallen gaan om onschuldige complicaties als misselijkheid en gewichtstoename. Toch kan het syndroom in het ergste geval ook leiden tot bloedstollingen, pijn op de borst en nierschade.

Dit syndroom wordt veroorzaakt door een ongewoon hoog niveau van de stof adenosine rond de eicel. Door toename van deze stof kunnen de bloedvaten uitzetten en kan de stof in de eicel lekken, wat OHSS tot gevolg heeft.

Koffie

Hulp komt uit onverwachte hoek. Het blijkt namelijk dat een kop koffie kan helpen om OHSS te voorkomen/genezen Cafeïne blokkeert namelijk de stof adenosine, en zou daarmee de kans op deze complicatie kunnen verkleinen. Het drinken van één sterke kop koffie tijdens elke IVF cyclus verkleint de kans op OHSS al aanzienlijk. Op dit moment wordt er nog verder onderzoek gedaan naar het effect van koffie op deze complicatie.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top