Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 23 februari 2011

Leef langer door koffie!

Koffie drinken draagt bij aan een langer leven. Onderzoek toont aan dat koffie drinken helpt om jonger en gezond te blijven. Dus voor diegene die graag koffie drinken én rekening willen houden met hun gezondheid, opletten.

Onderzoek naar koffie

Door koffie blijf je jonger, althans volgens Joyce Houden. Mensen die chronisch ziek zijn verouderen sneller. COPD patiënten zijn gemiddeld 12,5 jaar ouder dan gezonde leeftijdsgenoten. Dit werd geconcludeerd uit onderzoek naar telomeren. Dit zijn een soort beschermkapjes van het DNA. Hoe langer de telomeren zijn, hoe beter de vooruitzichten zijn. Oxidanten zorgen voor het beschadigen van telomeren en chronisch zieke patiënten maken veel van deze stoffen aan.

Gezonde levensstijl

Uit dit onderzoek blijkt ook dat een gezonde leefstijl de schade aan telomeren beperkt en het verouderingsproces vertraagt. Dat klinkt natuurlijk logisch, hoe gezonder je leeft, hoe ouder je wordt. Maar met name anti-oxidanten herstellen de schade aan telomeren, bijvoorbeeld vitamine C en E. Bekend is dat deze in groente en fruit zitten maar dus ook ruimschoots in koffie. ‘Wie meer dan drie koppen koffie per dag drinkt, beschikt over langere telomeren, toonde mijn onderzoek. Of er een sterk causaal verband is moet nog blijken, maar je kunt in ieder geval zeggen dat het goed is voor de gezondheid’ aldus Houden. Dus voor nu kunnen we zeggen, koffie helpt!

Gezonde koffie kopen

Koffiediscounter.nl biedt vele koffie soorten en smaken aan. Dus wie lekker van koffie wil genieten en gezond bezig wil zijn kan bij koffiediscounter.nl terecht. Wij raden aan een koffie te kiezen die zoveel mogelijk bestaat uit arabica bonen, bijvoorbeeld Bazzara, Arabicaffe, Bravicaffe en Illy koffie!
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top