Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 maart 2014

Maak heerlijke koffiespecialiteiten!

Als je een luxe koffiezetapparaat aanschaft, wil je natuurlijk ook weten hoe je heerlijke koffiespecialiteiten voorbereidt! Wij willen je hierbij natuurlijk wel een handje helpen. Niks is dan ook leuker dan je visite verrassen met een heerlijke speciale kop koffie!

Verras je visite!

Met een luxe koffiezetmachine heb je meestal al de mogelijkheid om cappuccino’s, latte macchiato’s en espresso’s te zetten. Maar denk eens aan de verrassing op je visite hun gezicht als je ze een Cafe Frappe of een heerlijke Ice Coffee voorschotelt! Ook bij een gezellig diner sluit je leuk af met deze koffierecepten. Enthousiast? Wij wel in ieder geval. Check hieronder de recepten!

Cafe Frappe

Ingrediënten:
4 kopjes sterke koffie
4 bolletjes vanille-ijs
4 eetlepels chocoladesaus
IJsblokjes

Bereidingswijze:
Meng de koffie, het bolletje vanille-ijs en de chocoladesaus tot een schuimend mengsel. Giet het mengsel in een hoog glas en voeg 1 of 2 ijsblokjes toe. Serveer het drankje met een rietje.

Binnen 15 minuten zet je een bijzondere ijskoffie op tafel voor vier personen. De Cafe Frappe serveer je ook als dessert!

Ice Coffee

Ingrediënten:
8 bolletjes vanille-ijs
800 tot 1000 ml koffie
Slagroom
Chocoladevlokken

Bereidingswijze:
Doe twee bolletjes per glas samen met een toefje slagroom in een glas. Giet daarover een ‘Caffe Lungo’ (een espresso met meer water in de bereiding. Desnoods kies je voor gewone, maar sterke koffie).

In 7 minuten zet je deze Ice Coffee op tafel. Heerlijk als toetje, maar ook lekker in de zomer als je wel trek hebt in koffie, maar ook in wat verfrissend! Het recept is voor vier personen.

Barista

Zet deze koffiespecialiteiten op tafel en voel je een ware barista! Ben je benieuwd naar nog meer recepten? Neem dan ook even een kijkje op onze receptenpagina waar nog meer bijzondere koffierecepten staan.

Top-5 Espressomachines

Ben je nog op zoek naar een nieuwe koffiezetapparaat. Neem dan een kijkje op Koffiediscounter.nl! Hieronder zie je een top-5 van de populairste espressomachines samengesteld door Kieskeurig.nl:
De’Longhi ECAM 22.110 Magnifica
De’Longhi ECAM 22.110 SB Magnifica
Philips Saeco Intelia EVO HD8751-95
Bosch TCA5309

Wil je deze espresso-apparaten graag met eigen ogen bekijken of graag wat meer weten over diverse koffiemachines? Kom dan langs bij onze showroom te Naarden, Bronsstraat 10 voor al je vragen.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top