Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 06 juli 2010

Met koffie snel actief

Koffie is pure energie in een kopje. Die conclusie van de universiteit van Barcelona klinkt misschien al bekend in de oren, maar toch zijn hun bevindingen over koffie vernieuwend.

Met koffie snel actief

Cafeïne zou koffiedrinkers al binnen de tien minuten actiever maken, dat is veel sneller dan de zestig minuten waar eerdere studies het over hadden. Voor het eerst wordt ook rekening gehouden met het geslacht van de koffiedrinkers. Mannen werden alerter bevonden dan vrouwen na het drinken van een kop espresso.

Koffie testgroep

De koffie testgroep bestond uit 238 mannelijke en 450 vrouwelijke universiteitsstudenten. Zij werden getest tien, twintig en dertig minuten voor en na de opname van cafeïne, en dit twee keer per dag om er zeker van te zijn dat het tijdstip geen verschil zou maken.

Zowel mannen als de vrouwen werden actiever na het drinken van koffie, maar mannen ondervonden net iets meer effecten. Zelfs koffie zonder cafeïne maakte mensen alerter, vooral dan vrouwen. Het moet nog verder onderzocht worden of dit louter subjectieve effecten zijn of niet.

De activerende krachten van cafeïne zouden twee tot drie uur blijven duren. Sommige onderzoekers breiden dit uit naar vier tot vijf uur naargelang de leeftijd van de koffiedrinker.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top